Pyrenejská pražma s paradajkovým rizotom

Erik Volko
šéfkuchár hotela Academic vo Zvolene a člen Gourmet klubu, 11. júla 2011
Pyrenejská pražma s paradajkovým rizotom
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
20 minút
príprava
25-30 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 ks
400 g
2 ks stredne veľké
2 hlávky
0,5 l
250 g
500 g
0,5 l
 alebo kurací
200 g
150 g




Postup

  1. 1

    Filety z pražmy umyjeme a osušíme. Narežeme kožu, osolíme, pokvapkáme olejom a necháme odležať. Na oleji speníme šalotku s cesnakom. Ryžu Arborio orestujeme a zalejeme bielym vínom. Neskôr podlievame vývarom. Potom pridáme vopred ošúpané a nakrájané paradajky (môžeme použiť aj lúpané paradajky v konzerve). Ryžu s paradajkami varíme a podlievame, kým nie je ryža polomäkká.

  2. 2

    Cherry paradajky rozkrojíme na polovice a opečieme na grile alebo panvici a zmiešame s rizotom. Rizoto dochutíme nastrúhaným parmezánom, čerstvou bazalkou, maslom a soľou.

  3. 3

    V mažiari rozdrvíme cesnak, pomaly prilievame olivový olej a pridáme šafran. Cesnak s olejom a šafranom trieme na hustú žltú pastu. Nakoniec opečieme filetky pražmy (na koži), osolíme a okoreníme.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia