Pyrenejská pražma s paradajkovým rizotom
Erik Volko
šéfkuchár hotela Academic vo Zvolene a člen Gourmet klubu, 11. júla 2011
šéfkuchár hotela Academic vo Zvolene a člen Gourmet klubu, 11. júla 2011
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
25-30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Filety z pražmy umyjeme a osušíme. Narežeme kožu, osolíme, pokvapkáme olejom a necháme odležať. Na oleji speníme šalotku s cesnakom. Ryžu Arborio orestujeme a zalejeme bielym vínom. Neskôr podlievame vývarom. Potom pridáme vopred ošúpané a nakrájané paradajky (môžeme použiť aj lúpané paradajky v konzerve). Ryžu s paradajkami varíme a podlievame, kým nie je ryža polomäkká.
- 2
Cherry paradajky rozkrojíme na polovice a opečieme na grile alebo panvici a zmiešame s rizotom. Rizoto dochutíme nastrúhaným parmezánom, čerstvou bazalkou, maslom a soľou.
- 3
V mažiari rozdrvíme cesnak, pomaly prilievame olivový olej a pridáme šafran. Cesnak s olejom a šafranom trieme na hustú žltú pastu. Nakoniec opečieme filetky pražmy (na koži), osolíme a okoreníme.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu