Grilovaný biely baklažán s farebnou čiapočkou fotorecept
Foto: zirafninka1
Postup
-
1
Pripravíme potrebné suroviny.
-
2
Baklažán dôkladne umyjeme a nakrájame na hrubé plátky (kdesi som videla, že baklažán sa má krájať len plastovým nožom, aby nezhorkol). Plátky baklažánu osolíme z oboch strán a necháme 20 minút "vypotiť".
-
3
Po 20 tich minútach plátky baklažánu osušíme papierovou utierkou a ugrilujeme. Grilovala som ich na grilovacej panvici potretej lyžicou olivového oleja.
-
4
Cibuľu očistíme a nakrájame na malé kocky. Na panvici rozohrejeme 2 PL olivového oleja, pridáme cibuľu. Občas premiešame.
-
5
Po 3 minútach pridáme cesnak.
-
6
Medzitým do mixera vložíme 2 hrste petržlenovej vňate, hrsť bazalkových lístkov, 2 PL kapar, lyžicu olivového oleja, štavu z polovice limetky a lyžicu balzamikového octu. Krátko rozmixujeme na väčšie kúsky (stačili 4 krátke stlačenia na mojom mixéri).
-
7
Bylinkovo - kaparovú zmes pridáme k cibuli s cesnakom. Premiešame. Necháme na sporáku ešte 2-3 minúty a odstavíme.
-
8
Pridáme ešte hrsť nakrájanej petržlenovej vňate.
-
9
Papriku a pažitku nakrájame
-
10
a pridáme do odstavenej panvice. Dobre premiešame, ochutíme soľou a čiernym korením.
-
11
Na plátky baklažánu nastrúhame hoblinky parmezánu a navrstvíme farebnú zeleninovo- bylinkovú zmes. Ihneď servírujeme. Inšpirované receptom http://www.kalynskitchen.com/2008/09/recipe-for-pan-fried-white-eggplant.html
-
12
Jedlo je vhodne aj pre vegánov. Stačí vynechať parmezán.
a ta grilovacia panvica, o tom som este nepocula, idem vyguglit, nech mozem aj ja grilovat