Rukolový šalát s malinami a parmezánom

Jakub Reimitz
šéfkuchár reštaurácie Malecón v Bratislave, 1. júla 2011 7:52
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »
Rukolový šalát s malinami a parmezánomFoto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
15 min
príprava

Suroviny

TIP: Séria kuchárskych kníh z Varecha.sk za zvýhodnenú cenu

Postup prípravy

  1. 1

    Časť malín rozmixujeme a prepasírujeme cez jemné sito. Pridáme dijonskú horčicu, olivový olej a malinovú šťavu, dochutíme octom, soľou a korením.

  2. 2

    Šaláty umyjeme, očistíme a dochutíme malinovým dresingom. Dáme na tanier a ozdobíme malinami, hoblinami parmezánu a píniovými orieškami.

  3. 3

    Náš tip: Rukola je príbuzná horčice. Poukazuje na to aj jej ostrá orechová chuť, ktorá zvýrazní chuť každého šalátu.

Recept je zaradený do tagov:




TOPlist