Rukolový šalát s malinami a parmezánom
Jakub Reimitz
šéfkuchár reštaurácie Malecón v Bratislave, 1. júla 2011
šéfkuchár reštaurácie Malecón v Bratislave, 1. júla 2011

Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
Suroviny
200 g |
|
200 g |
|
50 g |
|
160 g |
|
restované |
|
|
|
|
|
1 čl |
|
|
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Časť malín rozmixujeme a prepasírujeme cez jemné sito. Pridáme dijonskú horčicu, olivový olej a malinovú šťavu, dochutíme octom, soľou a korením.
- 2
Šaláty umyjeme, očistíme a dochutíme malinovým dresingom. Dáme na tanier a ozdobíme malinami, hoblinami parmezánu a píniovými orieškami.
- 3
Náš tip: Rukola je príbuzná horčice. Poukazuje na to aj jej ostrá orechová chuť, ktorá zvýrazní chuť každého šalátu.
Ďalšie recepty:
- 2
Diskusia k receptu
Zatiaľ 2 komentáre