Rukolový šalát s malinami a parmezánom
Jakub Reimitz
šéfkuchár reštaurácie Malecón v Bratislave, 1. júla 2011
šéfkuchár reštaurácie Malecón v Bratislave, 1. júla 2011
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Časť malín rozmixujeme a prepasírujeme cez jemné sito. Pridáme dijonskú horčicu, olivový olej a malinovú šťavu, dochutíme octom, soľou a korením.
- 2
Šaláty umyjeme, očistíme a dochutíme malinovým dresingom. Dáme na tanier a ozdobíme malinami, hoblinami parmezánu a píniovými orieškami.
- 3
Náš tip: Rukola je príbuzná horčice. Poukazuje na to aj jej ostrá orechová chuť, ktorá zvýrazní chuť každého šalátu.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu