Rukolový šalát s malinami a parmezánom

Jakub Reimitz
šéfkuchár reštaurácie Malecón v Bratislave, 1. júla 2011
Rukolový šalát s malinami a parmezánom
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
15 minút
príprava

Suroviny

200 g
200 g
50 g
160 g
 restované
1 čl




Postup

  1. 1

    Časť malín rozmixujeme a prepasírujeme cez jemné sito. Pridáme dijonskú horčicu, olivový olej a malinovú šťavu, dochutíme octom, soľou a korením.

  2. 2

    Šaláty umyjeme, očistíme a dochutíme malinovým dresingom. Dáme na tanier a ozdobíme malinami, hoblinami parmezánu a píniovými orieškami.

  3. 3

    Náš tip: Rukola je príbuzná horčice. Poukazuje na to aj jej ostrá orechová chuť, ktorá zvýrazní chuť každého šalátu.

Diskusia k receptu

cica2
páči sa mi, môže to byť výborné!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia