Ligúrsky tuniak s ratatouille zeleninou
Erik Volko
šéfkuchár hotela Academic vo Zvolene a člen Gourmet klubu, 12. júla 2011
šéfkuchár hotela Academic vo Zvolene a člen Gourmet klubu, 12. júla 2011
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
15-20 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
600 g, plátky |
|
|
|
|
|
400 g |
|
800 g (cuketa, baklažán, paprika, paradajky, cibuľa, cesnak, bazalka) |
|
200 g |
|
1 hlávka |
|
100 g |
|
150 g |
|
Postup
-
1
Zeleninu nakrájame na kocky 1 x 1 cm (ratatouille), orestujeme na olivovom oleji, dochutíme soľou, korením, bazalkou a chvíľu dusíme vo vlastnej šťave.
- 2
Z bazalky, olivového oleja, píniových orieškov, cesnaku a syra zhotovíme v mixéri bazalkové pesto.
- 3
Osoleného tuniaka sprudka opečieme z oboch strán (max. 2 min.). Okoreníme čerstvým korením a ihneď podávame.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu