Ligúrsky tuniak s ratatouille zeleninou

Erik Volko
šéfkuchár hotela Academic vo Zvolene a člen Gourmet klubu, 12. júla 2011
Ligúrsky tuniak s ratatouille zeleninou
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
15-20 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g, plátky
400 g
800 g (cuketa, baklažán, paprika, paradajky, cibuľa, cesnak, bazalka)
200 g
1 hlávka
100 g
150 g




Postup

  1. 1

    Zeleninu nakrájame na kocky 1 x 1 cm (ratatouille), orestujeme na olivovom oleji, dochutíme soľou, korením, bazalkou a chvíľu dusíme vo vlastnej šťave.

  2. 2

    Z bazalky, olivového oleja, píniových orieškov, cesnaku a syra zhotovíme v mixéri bazalkové pesto.

  3. 3

    Osoleného tuniaka sprudka opečieme z oboch strán (max. 2 min.). Okoreníme čerstvým korením a ihneď podávame.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia