Foto: lilinka24
Ja lasagne moc nemusím ale tieto milujeme, tak dufam, že si ich aj vy trochu obľubite ako ja. Tento recept mám z knihy: Make it Zobraziť celý popisJa lasagne moc nemusím ale tieto milujeme, tak dufam, že si ich aj vy trochu obľubite ako ja. Tento recept mám z knihy: Make it tonight-pasta. Tak dúfam, že recept bude preložený a napisaný prehľadne :) Fotka nieje nič moc, ale to je jediná ktorú som stihla spraviť.
porcie
na 180 °C
Suroviny
1 PL |
|
1 stredne veľká nasekaná |
|
1 strúčik , rozdrvený |
|
500 g |
|
2 x 500 g plechovky |
|
plátky |
|
500 g |
|
125 ml |
|
250 g , struhaná |
|
|
|
|
Postup
-
1
V hrnci na olivovom oleji opražíme cibulku a cesnak, varíme až kým cibula je mäkká. Potom pridáme mäso, a varime za stáleho miešania až kym nebude dobre opečené. Keď je mäso uvarené tak pridáme rajčinový pretlak, a nechame varim (sem tam pôjdeme premiešať) až kým na zmes nezhustne.
- 2
Ricottu a mlieko v miske spolu zamiešame. Pripravime si zapekaciu misu a dobre ju naolejujeme.
- 3
Na spod misy dáme lasagne plát na to mäsová zmes a natrieme mix ricotta+mlieko - a posypeme mozarellou. prikryjeme lasagne plátom - mäsová zmes- mix ricotta+mlieko - a posypeme mozzarelou. Postup opakujeme až pokial máme mäsovú zmes (mne to vyšlo na 3 krát). Vrch neprikrývame lasagne plátom ale polejeme smotanou a nastrúhame parmesán. Prikryjeme alobalom a dáme piecť na 30 minút. Po 30 minutách odokryjeme a pečieme ešte 10-15 min.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu