Lasagne
Foto: lilinka24

Ja lasagne moc nemusím ale tieto milujeme, tak dufam, že si ich aj vy trochu obľubite ako ja. Tento recept mám z knihy: Make it Zobraziť celý popisJa lasagne moc nemusím ale tieto milujeme, tak dufam, že si ich aj vy trochu obľubite ako ja. Tento recept mám z knihy: Make it tonight-pasta. Tak dúfam, že recept bude preložený a napisaný prehľadne :) Fotka nieje nič moc, ale to je jediná ktorú som stihla spraviť.

4-6
porcie
45 minút
na 180 °C

Suroviny

1 PL
1 stredne veľká nasekaná
1 strúčik , rozdrvený
500 g
2 x 500 g plechovky
 plátky
500 g
125 ml
250 g , struhaná




Postup

  1. 1

    V hrnci na olivovom oleji opražíme cibulku a cesnak, varíme až kým cibula je mäkká. Potom pridáme mäso, a varime za stáleho miešania až kym nebude dobre opečené. Keď je mäso uvarené tak pridáme rajčinový pretlak, a nechame varim (sem tam pôjdeme premiešať) až kým na zmes nezhustne.

  2. 2

    Ricottu a mlieko v miske spolu zamiešame. Pripravime si zapekaciu misu a dobre ju naolejujeme.

  3. 3

    Na spod misy dáme lasagne plát na to mäsová zmes a natrieme mix ricotta+mlieko - a posypeme mozarellou. prikryjeme lasagne plátom - mäsová zmes- mix ricotta+mlieko - a posypeme mozzarelou. Postup opakujeme až pokial máme mäsovú zmes (mne to vyšlo na 3 krát). Vrch neprikrývame lasagne plátom ale polejeme smotanou a nastrúhame parmesán. Prikryjeme alobalom a dáme piecť na 30 minút. Po 30 minutách odokryjeme a pečieme ešte 10-15 min.

Diskusia k receptu

lucylee
Velmi zaujimave, s riccotou som sa chystala urobit nieco podobne namiesto besamelu. Chvalim.
tuma
sú skvelé :) zatiaľ každému veľmi chutili :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia