Kuriatkové rizoto

Erik Šaškovič
šéfkuchár Cremerie Milano v bratislavskom River Parku, 22. apríla 2011
Kuriatkové rizoto
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie

Suroviny

1,5 l
250 g
0,2 l
1 ks
2 strúčiky
350 g, mrazené
 hsrť, strúhaný




Postup

  1. 1

    Na masle s trochou olivového oleja opražíme kuriatka a dáme nabok. V hrnci roztopíme maslo s olivovým olejom, opražíme cibuľu s roztlačeným cesnakom a pridáme ryžu, ktorú chvíľu opražíme a zalejeme vínom.

  2. 2

    Miešame, kým sa víno neodparí. Vývar privedieme do varu, zalejeme ním ryžu a dusíme na miernom ohni 20 min. Keď je ryža uvarená, pridáme uvarené kuriatka bez šťavy, parmezán a premiešame.

  3. 3

    Náš tip: Ryža Arborio má guľaté, perličkovité zrná a po uvarení vytvára krémovitú hmotu, pretože veľmi hojne vstrebáva vodu. Práve z tejto ryže pripravujú Taliani svoje povestné rizotá.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia