Kuriatkové rizoto
Erik Šaškovič
šéfkuchár Cremerie Milano v bratislavskom River Parku, 22. apríla 2011
šéfkuchár Cremerie Milano v bratislavskom River Parku, 22. apríla 2011
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
Postup
-
1
Na masle s trochou olivového oleja opražíme kuriatka a dáme nabok. V hrnci roztopíme maslo s olivovým olejom, opražíme cibuľu s roztlačeným cesnakom a pridáme ryžu, ktorú chvíľu opražíme a zalejeme vínom.
- 2
Miešame, kým sa víno neodparí. Vývar privedieme do varu, zalejeme ním ryžu a dusíme na miernom ohni 20 min. Keď je ryža uvarená, pridáme uvarené kuriatka bez šťavy, parmezán a premiešame.
- 3
Náš tip: Ryža Arborio má guľaté, perličkovité zrná a po uvarení vytvára krémovitú hmotu, pretože veľmi hojne vstrebáva vodu. Práve z tejto ryže pripravujú Taliani svoje povestné rizotá.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu