4-6
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
50 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
| 150 g strúhaný |
|
| 1 bal |
|
| 40 g |
|
| 2 PL |
|
| 0,35 l |
|
| 500 g |
|
| 450 g, posekané |
|
| 1 PL |
|
| 1 ks |
|
| 1 ks - strúčik |
|
| 5 PL |
|
| 5 PL |
|
| 3 PL (pamajorán) |
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Cibuľu a cesnak osmahneme na oleji do sklovita, pridáme mleté mäso, keď sa sfarbí pridáme paradajky, soľ, petržlen a pamajorán a dusíme asi 20 minút na miernom ohni, kým všetko nezhustne.
-
2
Bešamel: rozpustime maslo, pridáme múku za stáleho miešania, osmahneme a pridáme mlieko, neprestávame však miešať. Privedieme k varu a odstavíme z ohňa.
- 3
Podlhovastú misu (30x10x8 cm) vymastíme maslom a položíme vrstvu cestovín na dno. Preložíme vrstvou bolonskej omáčky a menšou vrstvou bešamelu, posypeme yrom. Tak postupujeme až po vrch formy. Končíme omáčkou a vrch posypeme poriadne syrom. Vložíme do rúry a pečieme na 180oC 30 minút. Pred podávaním nechajte 15 minút vychladnúť.
- 3









Diskusia k receptu