Lasagne

neon80 - fotkaneon80, 4. augusta 2011
Lasagne
Foto: neon80
4-6
porcie
20 minút
príprava
50 minút
na 180 °C

Suroviny

150 g strúhaný
1 bal
40 g
2 PL
0,35 l
500 g
450 g, posekané
1 PL
1 ks
1 ks - strúčik
5 PL
5 PL
3 PL (pamajorán)




Postup

  1. 1

    Cibuľu a cesnak osmahneme na oleji do sklovita, pridáme mleté mäso, keď sa sfarbí pridáme paradajky, soľ, petržlen a pamajorán a dusíme asi 20 minút na miernom ohni, kým všetko nezhustne.

    Lasagne - obrázok 1
  2. 2

    Bešamel: rozpustime maslo, pridáme múku za stáleho miešania, osmahneme a pridáme mlieko, neprestávame však miešať. Privedieme k varu a odstavíme z ohňa.

  3. 3

    Podlhovastú misu (30x10x8 cm) vymastíme maslom a položíme vrstvu cestovín na dno. Preložíme vrstvou bolonskej omáčky a menšou vrstvou bešamelu, posypeme yrom. Tak postupujeme až po vrch formy. Končíme omáčkou a vrch posypeme poriadne syrom. Vložíme do rúry a pečieme na 180oC 30 minút. Pred podávaním nechajte 15 minút vychladnúť.

    Lasagne - obrázok 3

Diskusia k receptu

karky
Mnam... ja pridavam k mletemu masu este zeleninu, nastruhanu alebo nadrobno narezanu. Niekedy dodam aj kusocky sunky.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia