Hríbové ragú s polentou a vajcom

Monika Medvecová
šéfkuchárka hotela Plejsy v Krompachoch, 18. mája 2011
Hríbové ragú s polentou a vajcom
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
45 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Ragú:
1 šálka
2 strúčiky
1 ks
1/4 šálky
Polenta:
1 šálka
2 šálky
2 šálky
 štipka
2 pl
1/4 šálky
Stratené vajcia:




Postup

  1. 1

    Vodu s vývarom privedieme do varu a postupne za stáleho miešania pridávame kukuričnú krupicu. Znížime na najnižšiu teplotu a za občasného premiešania varíme cca 15 min.

  2. 2

    Medzitým nakrájame hríby, cesnak a šalotku, osmažíme ich na olivovom oleji, pridáme hríby, chvíľu smažíme a potom zalejeme vývarom, dochutíme bylinkami a soľou a chvíľu podusíme.

  3. 3

    Do hotovej polenty zamiešame maslo a syr. Stratené vajcia si pripravíme tak, že do vriacej vody dáme asi za lyžičku octu a rozklepneme vajíčko, povaríme cca 90 sekúnd a sitkom vytiahneme. Varíme vždy po jednom vajíčku.

  4. 4

    Potom už len naservírujeme polentu, navrstvíme na ňu hríbové ragú, stratené vajce, posypeme cesnakovou strúhankou, ktorú si pripravíme tak, že na masle opražíme strúčik cesnaku a pridáme strúhanku, dozdobíme vetvičkou rozmarínu a podávame.

  5. 5

    Tip od šéfkuchára: polentu si pripravte skôr a dajte do formičky, aby stuhla.

Diskusia k receptu

cica2
krásny recept! Bod 3 je zaujimavý, také vajcia som ešte nerobila:) Mne by sa určite celé rozvarilo, či?
babav
Pekny,chutny recept.Polenta vo formicke urobila jedlo lakavejsie
pre oci ;-)
tatranka
Zaujímavé.že by som skúsila?... Pekne to vyzerá z tej formičky.
modrykamen
Je to recept hodný šéfkuchárky - dobrý, rýchly a lacný. A predovšetkým nový. Vďaka.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia