Teplý špargľový šalát s hráškom, prosciuttom a mätou fotorecept
Foto: sjuz
Ľahké a rýchle jedlo alebo predjedlo.
5 minút
príprava
príprava
10 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Prichystáme si suroviny:
-
2
Zo špargle odlomíme konce a dáme variť na 5 minút.
-
3
Tak isto dlho povaríme aj hrášok:
-
4
Do misy, kde bude šalát, dáme olej, ocot alebo šťavu z citróna, a posekanú mätu.
-
5
Nachystáme si prosciutto:
-
6
Opečieme mierne aj s rajčinami na panvici. Občas premiešame, rajčiny môžeme vareškou neskôr aj mierne puknúť pritlačením varešky, a ešte chvíľu opekať.
-
7
Uvarenú špargľu aj hrášok pridáme do misy k mäte, a po opečení vhodíme aj rajčiny.
-
8
Keď je prosciutto opečené, pridáme aj to.
-
9
Nastrúhame hobliny parmezánu, šalát premiešame a podávame. Ja som podávala s čerstvou ciabattou.
urcite vyskusam tvoju kombinaciu;-)