Gratinovaný baklažán s mozzarellou

Jakub Reimitz
šéfkuchár reštaurácie Malecón v Bratislave, 27. mája 2011
Gratinovaný baklažán s mozzarellou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
15 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
3 ks
125 g
 strúhaný
 (paradajková omáčka)




Postup

  1. 1

    Baklažán nakrájame na hrubšie kolieska, ktoré osolíme, necháme vypotiť a ogrilujeme. Rajčiny nakrájame na kolieska. Baklažány s rajčinami poukladáme do vežičky.

  2. 2

    Medzi plátky dáme pomodoro, nasekanú bazalku, mozzarellu a strúhaný parmezán. Dáme na papier na pečenie a necháme piecť v rúre pri teplote 180 °C asi 15 minút.

  3. 3

    Pomodoro zmiešame s nasekanou bazalkou, trochou oleja a zredukujeme. Pečený baklažán dáme na tanier a oblejeme hustou rajčinovo-bazalkovou omáčkou.

  4. 4

    Náš tip: Baklažán má dobrú chuť a je veľmi výživný. Obsahuje pektíny, ktoré znižujú hladinu cholesterolu v krvi. Plody by sa mali konzumovať ešte mladé, keď je belavá dužina skôr jemne sladkastá. Čím sú zrelšie, tým viac hrozí, že budú horké. Baklažán pripravujeme takmer vždy v šupke.

Diskusia k receptu

marcy
super chute,krásne lákavé a rýchle :-DDD
siuuu
Vyskúšané - pomodoro som si urobila tak po svojom z domáceho pretlaku aj s kvapkou bieleho vínka, oreganom a tymiánom - super som si pochutila, bolo to výborné ;)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia