Špenátový krém po taliansky

dora - fotkadora, 29. mája 2011
Špenátový krém po taliansky
Foto: dora

Špenát má podľa mňa tú nevýhodu, že je chuťovo nevýrazný. Preto sa v tomto recepte veľmi dobre snúbi so syrom, ktorý jeho chuť nepotlačí, Zobraziť celý popisŠpenát má podľa mňa tú nevýhodu, že je chuťovo nevýrazný. Preto sa v tomto recepte veľmi dobre snúbi so syrom, ktorý jeho chuť nepotlačí, naopak, skôr prirodzene zvýrazní.

4
porcie

Suroviny

20 ks
3 strúčik
1 l
100 g strúhaný
1 ks
2 dcl




Postup

  1. 1

    Špenát s cesnakom (môžeme nechať vcelku) dáme variť do hrnca v 2dcl vody cca 10 – 15 min, kým nezmäkne. Medzitým si uvaríme vývar a v miske si zmiešame vidličkou rozhabarkované vajce so smotanou a nastrúhaným syrom.

  2. 2

    Uvarený špenát rozmixujeme ponorným mixérom a prilejeme vývar. Osolíme alebo ovegetíme, necháme zovrieť, prilejeme smotanovú zmes a chvíľku povaríme.

  3. 3

    Pri podávaní ozdobíme lístkami bazalky.

Diskusia k receptu

jerica
dnes sme mali špenátik , podľa toho ako si ho robievam, Tvoj sa mi páči,keď budem robiť niečo so špenátom spravím podľa Tvojho rcp. , V podstate robievam ako Ty , len bez vývaru,parmezánu,bazalky, zahusťujem rohlíkom ktorý namočím do vody a vyžmýkaný dám do špenátu , ponorným mixérom rozmixujem do hladka , okorením bielym korením.
evusik
tak toto je podľa môjho gusta... celý život som nejedávala špenát, a klasicky pripravený špenát ani nezjem..... až som raz pred asi desiatimi rokmi našla podobný recept... ja dávam len špenát, syr, cesnak, smotanu, vajce nedávam, a takto pripravený špenát milujem...
sjuz
a ako si za 10-15 minút uvaríme ten vývar? Mne sa to ešte nepodarilo - ale tip uvítam:)
dora
Dievčatá, ďakujem.
Jerica - ďakujem za tip.
Evusik - nabudúce zasa ja vyskúšam bez vajca :-)
Sjuz, mám na mysli vývar z bujónu, asi som sa zle vyjadrila.
maggieciak
Mne prednedavnom vyjavila moja spanielska svokra, vraj nejaky slavny sefkuchar v telke radil, ze spenat sa nema varit, ale len tak podusit na troche olivoveho oleja, cerstvy teda. Myslim, ze ma recht a vtedy nestrati svoju dobru chut ;)
ajrin
maggieciak ma pravdu,pdusit na olivoil so strucikom cesnaku v celku len tak aby listky trocha zmakli
dora
hej, aj ja som o tom akurat vcera citala, ze by sa mal iba kratko tepelne upravovat, lebo inak straca cenne latky. nuz, keby som vedela skor, bola by som ten spenat urobila tak.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia