Foto: sjuz
Veľmi chutný, jemný a rýchly krém na cestoviny z bielej špargle.
5 minút
príprava
príprava
15-20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pripravíme si suroviny:
-
2
Špargľu olúpeme a odlomíme konce s hlavičkami. Vložíme ich do hrnca so smotanou, a dáme variť aj s celým cesnakom. Varíme pomaličky, cca 15-20 min, prikryté.
-
3
Do uvareného pridáme víno podľa chuti, ale nie príliš, aby sa omáčka veľmi nezriedila. Osolíme, okoreníme a rozmixujeme do hladkého krému. Pridáme posekaný petržlen, a strúhaný parmezán, ako aj plátok masla.
-
4
Podávame na ľubovolných cestovinách, posypané parmezánom a dozdobené bazalkovým lístkom.
ja práve dávam LEN hlavičky zo špargle - sú jemnejšie a nie sú zdrevnatené.