Pizza guľky fotorecept

zirafninka1 - fotkazirafninka1, 29. mája 2011

Suroviny

Cesto:
2 a 1/4 hrnčeka
2 KL
2 PL
1 a 1/2 KL
3 PL
1 hrnček
Náplň:
  na potretie
  na posypanie

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Zo surovín na cesto som v pekárničke vymiesila a nechala vykysnúť cesto. Po vykysnutí cesto rozdelíme na 20 - 30 rovnakých kúskov. Editácia: Niektoré varecháčky písali, že cesto bolo príliš riedke, preto si radšej pripravte viac múky a v prípade potreby dosypte počas miesenia.

    Pizza guľky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Šampiňóny očistíme, prekrojíme na polovicu a uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Vo vyhriatej rúre pečieme cca 10 - 15 minút.

    Pizza guľky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Jednotlivé kúsky cesta si mierne rozvaľkáme.

    Pizza guľky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Potrieme paradajkovým pyré zmiešaným s prelisovaným cesnakom, soľou, čiernym korením a lístočkami oregana. Na každú placku cesta uložíme kúsok mozarelly, tvrdého syra, lístok bazalky a upečený šampiňón.

    Pizza guľky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Obložené cesto zabalíme do tvaru guľky. Ukladáme zlepenou stranou na plech vystlaný papierom na pečenie. Guľky potrieme rozšľahaným vajíčkom, posypeme strúhaným parmezánom a mletou chilli papričkou.

    Pizza guľky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    V rúre vyhriatej na 180 °C pečieme cca 20 minút.

    Pizza guľky (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

valeri
je to dobrý -praktický nápad, aj keď ja šampiony nemusím, ale naplniť sa dajú guľky hocičím.
jarunka
My to volame Pizzove vacky. Daju sa zamrazit, a vytiahnut kolko potrebujeme.
violetacamorova
Mňam, vyzerajú super a sú tam pre mňa samé dobré ingrediencie. Lebo ja klobásy, šunky a iné údené v pizze nemusím, hlavne ten syr. Ukladám si.
hubarka35
jejda ja tu asi zabažim-dalši skvelý receptik a tip na dobrú papanicu...
barbiatqo
Naozaj veľmi dobre vyzerajú....ja si ich pridávam a určite ich vyskúšam....=))))
klaura
tento recept bude u nás patriť určite k obľúbeným ... ukladám si a vyskúšam ...
3sandra3
ako to, že nemám tento recept uložený v kk,,,už aj tak robím,,, vôbec som ho tu nevidela, až dnes mi skočil do očí
zdezda
Robievam pizzové rožky, plnené len syrom, vyskúšam aj tieto tvoje buchtičky, páčia sa mi :-)
3sandra3
tak už viem, čo pripravím na oslavu mojich menín budúcu nedeľu
cica2
už je v mojej kk, krásny a lákavý receptík:)
3sandra3
dnes som robila tieto guľky,,,, sú fajn, ibaže cesto bolo riedke podľa Tvojho rozpisu,,,, neviem prečo, dala som všetko ak píšeš,,, tak som potom musela pridávať múku, aby som mohla s cestom pracovať,,, ale inak guľky sú skvelé
modrykamen
Vynikajúce spojenie talianskej a slovenskej kuchyne. Buchty sú naše. Len tomu medu nerozumiem. Nie je ho veľa a nahrádza cukor?
cukrik580
vzniklo mi straaaasne riedke cesto :) tak som pridala este muku, som zvedava, ci som ho nepokazila :) ale nedalo sa mi s nim robit :) asi mam na figu salku :D
zirafninka1
ahoj @cukrik580 uz pisala aj @3sandra3 , ze mala cesto riedke.Ja som cesto robila dokopy asi 3x a vzdy super. neviem cim to je. citala som aj komentare na stranke s povodnym receptom. Tiez niektori museli pridat muku, ini nie. Urcite nic nepokazis, ak muku pridas, tak aby sa s cestom dobre pracovalo.
babetta
vyzeraju fantasticky a urcite tak aj chutia, urcite ich vyskusam s roznymi naplnami, mnam:))))
betyb
ja by som len poprosila - ta salka, na obrazku som nenasla, aka velka salka to ma byt?asi menej ako 250 ml?vopred dik za upresnenie a pekny den :-), B.

Zaujímavé video z archívu TV Varecha