Foto: evusik
Moje mňam-mňam obľúbené : --- )
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Rajčinová omáčka: drvené rajčiny (v tetrapaku) alebo pretlak, pretlačený cesnak zmiešame pridáme soľ, korenie ak treba trochu cukru.
-
2
Pri nákupoch na Morave som objavila tento parmezán. Výrobu založil Talian ktorý sa na Moravu priženil . Väčšinu produkcie vyvážajú samozrejme do Talianska. Čo je ale dôležité pre nás je asi o 1/3 lacnejší ako taliansky a je výborný. A predávajú ho aj v malých cca 100g kúskoch.
-
3
A budeme tiež potrebovať bazalku ktorej sa tohto roku celkom darilo :-)
-
4
Baklažán si nakrájame na kolieska, dobre osolíme a necháme cca 20 minút vypotiť.
-
5
Potom opláchneme, osušíme, obalíme v hladkej múke do ktorej pridáme trochu mletého bieleho korenia
-
6
a na olivovom olej osmažíme
-
7
všetko máme nachystané, môžeme začať vrstviť do vhodnej zapekacej nádoby. Ja som zvolila takúto malú lebo varím len pre dvoch. Na spodok dáme trochu rajčinovej omáčky, lasagne
-
8
na lasegne uložíme baklažán, mozarelu, bazalkové lístky a posypeme parmezánom, zalejeme rajčinovou omáčkou a znova dáme lasagne a všetko opakujeme pokiaľ neminieme všetky suroviny.
-
9
vrch ukončíme lasagnami a zalejeme omáčkou
-
10
dáme do rúry na 180°C na cca 30 minút, potom ešte posypeme parmezánom a necháme už len zapiecť
-
11
dobrú chuť!
Baklažán milujem, určite vyskúšam. Ďakujem za nápad :)
ďakujem všetkým za milé komentáre :-)
a tiež sú výborné. Ako taký ľahký obed priam ideálne :)
jeden blog na fcb tie robí riadnu reklamu, a tvoje úžasné recepty majú krásnu prehliadku a ja neviem, ktorý si z nich vybrať :).
Myslím, že tento cez víkend budeme mať na stole - parádne.
Len sa zalizujem.
Tvoje lasagne mali u nás veľký úspech, ku baklažánu som pridala aj cukinu, inak som išla podľa teba - takže určite ešte urobím - ďakujem
čo sa týka tohto receptu tak je to klasika a úplne fantastická, ja to proste zbožňujem a som rada, že aj u vás doma chutilo :-) prajem pekný, aj keď príliš horúci deň :-)
Srdečná vďaka!
ďakujem :-) som rada, že chutí... normálne si mi pripomenula môj starý recept, už som ho dosť dlho nerobila :)