Baklažánové lasagne fotorecept

evusik - fotkaevusik, 21. júla 2011
Baklažánové lasagne (fotorecept)
Foto: evusik

Moje mňam-mňam obľúbené : --- )

30 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

Rajčinová omáčka:
Ostatné:




Postup

  1. 1

    Rajčinová omáčka: drvené rajčiny (v tetrapaku) alebo pretlak, pretlačený cesnak zmiešame pridáme soľ, korenie ak treba trochu cukru.

    Baklažánové lasagne (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pri nákupoch na Morave som objavila tento parmezán. Výrobu založil Talian ktorý sa na Moravu priženil . Väčšinu produkcie vyvážajú samozrejme do Talianska. Čo je ale dôležité pre nás je asi o 1/3 lacnejší ako taliansky a je výborný. A predávajú ho aj v malých cca 100g kúskoch.

    Baklažánové lasagne (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    A budeme tiež potrebovať bazalku ktorej sa tohto roku celkom darilo :-)

    Baklažánové lasagne (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Baklažán si nakrájame na kolieska, dobre osolíme a necháme cca 20 minút vypotiť.

    Baklažánové lasagne (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Potom opláchneme, osušíme, obalíme v hladkej múke do ktorej pridáme trochu mletého bieleho korenia

    Baklažánové lasagne (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    a na olivovom olej osmažíme

    Baklažánové lasagne (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    všetko máme nachystané, môžeme začať vrstviť do vhodnej zapekacej nádoby. Ja som zvolila takúto malú lebo varím len pre dvoch. Na spodok dáme trochu rajčinovej omáčky, lasagne

    Baklažánové lasagne (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    na lasegne uložíme baklažán, mozarelu, bazalkové lístky a posypeme parmezánom, zalejeme rajčinovou omáčkou a znova dáme lasagne a všetko opakujeme pokiaľ neminieme všetky suroviny.

    Baklažánové lasagne (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    vrch ukončíme lasagnami a zalejeme omáčkou

    Baklažánové lasagne (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    dáme do rúry na 180°C na cca 30 minút, potom ešte posypeme parmezánom a necháme už len zapiecť

    Baklažánové lasagne (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    dobrú chuť!

    Baklažánové lasagne (fotorecept) - obrázok 11

Diskusia k receptu

dorisa
Škoda, že sa k nám nenasťahoval ten talian.... Peknučké lasagne.
pivonka
Už sú v KK. Okrem sľubných lasagní ma dostala aj tvoja bazalka. Krásne sa ti vydarila. Mne veru nie. Máš špeciálny druh určený na pestovanie v kvetináči?
evusik
@pivonka semienka bazalky kupujem každý rok v záhradkárstve a vypestujem si priesady a tie potom pestujem na balkóne. Okrem tej na obrázku mám ešte červenú a trpasličiu, ale tých druhov je veľmi veľa :-)
maartina
...pri pohľade na ne som hneď vyhladla :) ...a ako vždy dokonalé!
2010
Ja som len zvedavy ci sa aj restauracie zvysili kvalitu ako je to tu na Vareche z pridanymi receptami.Vyborne...
evusik
ako som už písala v úvode toto je moje mňam-mňam jedlo, takže ho môžem len chváliť ha-ha..... vážne kto obľubuje zeleninové jedlá tak na tomto si určite pochutí .... najväčšia sranda na tom je, že v zime akoby človek zabudol, že existujú aj takéto fantastické jedlá... a príde leto a bum - človek sa nevie dojesť :-)
marianne69
.....parada,krasana fotka,ktovie ci by sa to dalo aj z cukiet,mam asi 5 ks, dobra suseda ma zasobuje,uz vymyslam vsakovate sposoby....
jerica
jedlo výborné v lete osvieženie jedálnička , fotopopis -bezkonkurečné !! :-)
pacik
Ukladám a skúsim , parádny recept, veľmi ľúbim zeleninové jedlá :-)
evusik
@marianne69 cukety som takto neskúšala, ja mám cukety radšej zapekané so zemiakmi ale je tu veľa dobrých receptov určite niečo nájdeš napr. cuketové placky mňam... u nás teraz letí cuketový koláč - 1x do týždňa :-)
olinka12
Receptík som si uložila ale dnes som videla podobný recept na istéj TV varil talianský kuchár baklažán bol použitý ako lazane medzi to dal paradajkové pyré, mazzarelu, parmazán a tiež bazalku vyzeralo to výborne
evusik
@olinka12 to ako píšeš sa volá Melanzane alla Parmigiana čiže Baklažán a la Parmigiana a robí sa presne tak ako píšeš, alebo ako je tento recept len bez lasagní a je to strašná dobrota....
cistinka
super! toto spravím zajtra vegetariánskej kamoške...vyzerá to fantasticky :-)
terinka55
Krásne spracovanie, vyzerá to famózne, určite to je aj veľmi chutné.
Baklažán milujem, určite vyskúšam. Ďakujem za nápad :)
babav
Krasny recept,vyborne zdrave jedlo ! @evusik , jedine co by som zmenila ,nakrajat baklazan po dlzke,lepsie sa tak uklada a hotove jedlo sa krajsie kraja ;-)
evusik
@babav baklažán krájam podľa toho aký má tvar, ak je podlhovastý krájam ho tiež po dĺžke ale tieto čo mám sú také súdky takže je skoro jedno či ich krájam po dĺžke alebo šírke :-)
ďakujem všetkým za milé komentáre :-)
xenoclea
Vyborny recept, robim ich podobne, len s cukinou (a do takej istej misky, lebo sme tiez len dvaja). Niekedy ich robim aj so sojovym granulatom miesto masa (manzel je vegetarian). Mam pocit, ze si zajtra skocim kupit baklazan...
delina
vcera som robila tvoje lasagne, akurat som dala na vrch besamel, ale boli vyborne a zozali velky uspech...
evusik
@delina teší ma že rodine chutilo.... ja robím tiež s bešamelom ale skôr rôzne zeleninovo-cestovinové variácie bez paradajkovej omáčky...
pumaamravec
toto vyzerá super a určite tiež chutí úžasne ;) Musim vyskúšat, baklažány mám rada asi tak veľmi ako ty :)
bukvicka
lasagne niekto používa predvarené alebo sušené, aké máš s tým skúsenosti?
evusik
@bukvicka robila som a aj robím tak aj tak... väčšinou dávam surové ak je tam dostatok omáčky alebo bešamelu.... ale aj predváram, teda ja len zalejem vriacou vodou (nevarím) nechám 2-3 minúty, zlejem a použijem.... neviem či je to správne ale mne sa potom s nimi lepšie pracuje - nelámu sa a keď potrebujem napasovať na formu odrežem pekne nožom, surové sa krájať nedajú akurát by som ich polámala... takže asi tak :-)
foska
Dakujem za inspiraciu, akurat ich tu hlcem este horuce, su vyborn :)
evusik
@foska a vieš, že ti celkom závidím :-) ja by som si tiež dala, už som dávno nerobila..... som rada, že chutilo :-)))
evusik
@natt máš krásny blog a aj keď nie som vegetarián, vegetariánske jedlá mám veľmi rada, hlavne v lete, keď mám čerstvú zeleninu priamo zo záhradky, vtedy mi žiadne mäso nechýba :-)
bibia1
ahojky,
jeden blog na fcb tie robí riadnu reklamu, a tvoje úžasné recepty majú krásnu prehliadku a ja neviem, ktorý si z nich vybrať :).
Myslím, že tento cez víkend budeme mať na stole - parádne.
Len sa zalizujem.
evusik
@bibia1 zrovna mi telefonovala dcéra, že či pridávam svoje recepty na FB, hovorím jej "čo si sa s koňom zrazila?" a ona, že má plno odkazov na FB na moje recepty... ja vážne neviem kto má tú stránku a prečo mi robí reklamu, aj keď mi to určite lichotí, že sa mu moje recepty páčia, ale na druhej strane mám z toho také zmiešané pocity... akože o nás bez nás... ale asi s tým nič nenarobím, FB je celý divný, ja sa tu natrápim s varením, fotením a niekto recepty len tak zbiera a zhromažďuje a ešte na tom hádam aj zarába (reklamy a tak) a zvyšuje si sledovanosť... no ale s tým ja asi nič nenarobím... ale priznám sa, že bez takejto reklamy by som sa hádam aj zaobišla :-)
bibia1
netráp sa, myslím, že je to super reklama tvojej kreatívnej a chutnej práce, ja by som sa potešila.
Tvoje lasagne mali u nás veľký úspech, ku baklažánu som pridala aj cukinu, inak som išla podľa teba - takže určite ešte urobím - ďakujem
evusik
jasné, že ma to teší, čoby nie.... ale viac ma napr. potešilo keď jedna novinová stránka v jednom článku propagovala rôzne novovzniknuté weby a medzi nimi aj jeden kam som začala tiež prispievať a na propagáciu si zvolili fotku môjho receptu... tak to ma nesmierne potešilo, ešte včuľ som vyškerená....
čo sa týka tohto receptu tak je to klasika a úplne fantastická, ja to proste zbožňujem a som rada, že aj u vás doma chutilo :-) prajem pekný, aj keď príliš horúci deň :-)
deria
vždy som chcela urobiť lasagne, ale nejem mäso ani sóju, nehovoriac o bešameli, a to ma odradilo od väčšiny receptov. Tento tvoj sa mi veľmi páči, ďakujem ti zaň a určite sa doňho pustím. Mala som otázku ohľadne varenia alebo nevarenia lasagní, ale v diskusii som našla odpoveď a k tomu veľa dobrých nápadov, díki. Už vopred ti dávam 5*
evusik
@daria aj keď ja som mäsotarián toto jedlo zbožňujem a v lete na takýchto dobrotách vydržím aj bez mäsa a vôbec mi nechýba :) ak vyskúšaš verím, že aj tebe bude chutiť :)
vikih
Zaujímavá variácia! Baklažán som do lasagní nedala už dávno. A bez bešamelu som zatiaľ neskúšala ..
evusik
@vikih mne sa do paradajkového základu bešamel nehodí... buď jedno alebo druhé... vyskúšaj, toto jedlo je famózne :) aspoň pre mňa...
andreac
@Evusik , dakujem za skvely recept, zaradujem ho medzi svoje oblubene lasagnove recepty :)


evusik
@andreac ďakujem za vyskúšanie aj za krásnu fotku... ja na tento recept nedám dopustiť :-)
terinka55
Odkedy si tento recept pridala, je u nás veľmi v obľube. Aj dnes robím.
Srdečná vďaka!
1x evusik
evusik
@terinka55 (5.11.2020 12:09)

ďakujem :-) som rada, že chutí... normálne si mi pripomenula môj starý recept, už som ho dosť dlho nerobila :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia