Sicílske stehienko s pancettou a olivami
Erik Volko
šéfkuchár hotela Academic vo Zvolene a člen Gourmet klubu, 10. júla 2011
šéfkuchár hotela Academic vo Zvolene a člen Gourmet klubu, 10. júla 2011
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
45-50 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
4 ks, celé |
|
300 g (alebo údenej prerastenej slaniny) |
|
300 g |
|
|
|
|
|
0,3 l |
|
150 g |
|
200 g |
|
100 g |
|
150 g |
|
50 g |
|
čerstvý |
|
|
|
|
Postup
-
1
Umyté kuracie stehná osolíme, okoreníme, potrieme olivovým olejom. Pečieme spolu s pancettou, olivami, bielym vínom a bylinkami 35 až 40 min. pri 170 oC. (Stehná možno piecť v celku alebo ich vykostiť.)
- 2
Do osolenej vriacej vody postupne pridávame instantnú polentu a varíme 3 až 5 min. Zjemníme smotanou, maslom, ochutíme parmezánom a korením. Ihneď podávame, kým je polenta riedka.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu