Sicílske stehienko s pancettou a olivami

Erik Volko
šéfkuchár hotela Academic vo Zvolene a člen Gourmet klubu, 10. júla 2011
Sicílske stehienko s pancettou a olivami
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
15 minút
príprava
45-50 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 ks, celé
300 g (alebo údenej prerastenej slaniny)
300 g
0,3 l
150 g
200 g
100 g
150 g
50 g
 čerstvý




Postup

  1. 1

    Umyté kuracie stehná osolíme, okoreníme, potrieme olivovým olejom. Pečieme spolu s pancettou, olivami, bielym vínom a bylinkami 35 až 40 min. pri 170 oC. (Stehná možno piecť v celku alebo ich vykostiť.)

  2. 2

    Do osolenej vriacej vody postupne pridávame instantnú polentu a varíme 3 až 5 min. Zjemníme smotanou, maslom, ochutíme parmezánom a korením. Ihneď podávame, kým je polenta riedka.

Diskusia k receptu

ajrin
Ja presne takto robim kralika,je to pochutka.
ajrin
Ja presne takto robim kralika,je to pochutka.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia