Domáce pesto
Foto: droetker
Komerčný recept<br /> Výroba domácich pochúťok s príchuťou Stredomoria, ktoré potešia počas celého roka, býva pomerne časovo náročná. Práve preto je dôležité siahnuť po praktických Zobraziť celý popisKomerčný recept<br /> Výroba domácich pochúťok s príchuťou Stredomoria, ktoré potešia počas celého roka, býva pomerne časovo náročná. Práve preto je dôležité siahnuť po praktických kuchynských pomocníkoch, zvoliť overený postup a použiť kvalitné prípravky, ktoré zjednodušia prípravu a výrazne ušetria čas. Tak dobrú chuť! Komerčný recept
porcie
príprava
Suroviny
3 pl zarovnané |
|
3-4 ks menšie |
|
100 g jemne nasekaná čerstvá |
|
50 g strúhaný |
|
200 ml |
|
2 kl, zarovnané |
|
2-3 strúčiky (nemusí byť) |
|
1 PL, teplá |
|
1 kl vrchovatá |
|
trochu na pokvapkanie |
|
Postup
-
1
Píniové oriešky dáme do igelitového vrecka a rozdrvíme. Cibule olúpeme a nakrájame nadrobno. Oriešky, s cibuľou, bazalkou, parmezánom, olejom, soľou, prípadne s cesnakom rozmixujeme ponorným mixérom, najlepšie v sklenenej alebo kovovej nádobe.
- 2
V 1 lyžici teplej vody rozmiešame pomôcku na konzervovanie, vmiešame do pesta a naplníme ním poháre. Pokvapkáme olejom a ihneď uzavrieme viečkom.
- 3
TIP: Otvorené pesto uchovávame na chladnom, tmavom mieste.
- 4
Pesto je špecialita pochádzajúca z talianskej kuchyne. Je to koncentrovaná omáčka (husté pyré) vhodná na dochutenie najmä cestovín, ale aj iných pokrmov. Základnými surovinami na výrobu pesta sú: čerstvá bazalka, píniové oriešky, olivový olej a parmezán. Ďalšími ingredienciami na dochutenie môžu byť rajčiny (aj sušené), cesnak, cibuľa, čerstvé bylinky apod.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
ja nechcem vyryvat, ale pesto s cibulou...no co ja viem, mozno to nie je zle a kto nechce skrachovat tak kludne moze pomiesat virgin olive oil aj so slnecnicovym. ja som si take pesto priniesla z talianska a chut bola stale rovnako mnam