Baklažánové ravioli fotorecept

zirafninka1 - fotkazirafninka1, 14. mája 2011

Suroviny

Cesto:
150 g
150 g
3 ks
 štipka
Náplň:
1 ks
100 g
50 g
1 ks
3 PL
K servírovaniu:
2  PL
1/4 šálky nasekané
60(125) g




Postup

  1. 1

    Cesto: Z múky, vajíčok a štipky soli spracujeme cesto. Za mňa to opäť spravila pekárnička.

    Baklažánové ravioli (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Cesto prikryjeme napr. misou a necháme hodinu odpočívať.

    Baklažánové ravioli (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pripravíme si suroviny na náplň.

    Baklažánové ravioli (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Baklažán umyjeme, nakrájame na kocky, dobre osolíme a premiešame. Necháme stáť 30 minút, aby baklažán pustil šťavu. Potom baklažán opláchneme od soli a dobre vyžmýkame.

    Baklažánové ravioli (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    V panvici rozpálime olivový olej, pridáme tymiánové lístky, trochu petržlenovej vňate. Občas miešame. Odstavíme, keď baklažán zhnedne. Necháme mierne vychladnúť.

    Baklažánové ravioli (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Syr taleggio nakrájame, parmezán nastrúhame, pridáme celé vajíčko, opäť trochu petržlenovej vňate a baklažánovú zmes. Rozmiešame a ochutíme čiernym korením.

    Baklažánové ravioli (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Cesto si rozvaľkáme, rozdelíme na 2 časti. Na jednu časť ukladáme malé kôpky baklažánovo - syrovej hmoty.

    Baklažánové ravioli (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Mašlovačku namočíme v čistej vode a potrieme cesto okolo náplne. Cesto prekryjeme druhým cestom. Okolo náplne vytlačíme prebytočný vzduch, cesta spolu popritláčame.

    Baklažánové ravioli (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Formičkou vykrajujeme ravioli.

    Baklažánové ravioli (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Ravioli uvaríme vo vriacej osolenej vode s trochou oleja.

    Baklažánové ravioli (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    V panvici opražíme maslo (v pôvodnom recepte bolo 125 g, nám bolo priveľa aj 60 g, v budúcnosti dáme prednosť olivovému oleju), odstavíme a pridáme ravioli, balzamikový ocot a orechy.

    Baklažánové ravioli (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Servírujeme posypané čerstvou petržlenovou vňaťou. Recept je zo stránky http://trissalicious.com/

    Baklažánové ravioli (fotorecept) - obrázok 12

Diskusia k receptu

jatanika
zaujímavé ravioli...to by som rada ochutnala... a aké ich máš pekné... :-))
danila
nádhera!!musí to byť fantastické, ďakejum za recept,ukladám
vimar
mňa to vaľkanie tiež vždy odrádza, pri deťoch človek nestíha...ale vyzerajú úchvatne, musím ich spraviť.
čo je to za syr ten taleggio, kde ho dostať?
babidka
mna by ten syr tiez zaujimal , u nas som ho este nevidela ...tie ravioly musia byt uzasne :-)
cchikung
Ja si urobím aj s iným syrom,určite to bude báječné tak či tak.Niekedy mi chutia naše syry lepšie,ako talianske.Sú síce úchvatné,ale aj mimoriadne drahé a predávajú len veľké kusy.Ináč vďaka za pekný recept.Už dávno som niečo podobné hľadala.
karky
Velmi pekne urcite aj take chutne...
zirafninka1
Dakujem vam za mile komentare. Presne tento syr bol v povodnom recepte. Ja som ho googlila, ze cim ho nahradit. A na druhy den uplnou nahodou v avione v predajni Raj syrov bol. Tak som ho kupila. Odvazili mi presne tolko, kolko som potrebovala. Drahsi bol, ale beru gastrace :))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia