Foto: zirafninka1
Suroviny
Cesto: | |
150 g |
|
150 g |
|
3 ks |
|
štipka |
|
Náplň: | |
1 ks |
|
|
|
100 g |
|
50 g |
|
1 ks |
|
|
|
|
|
|
|
3 PL |
|
K servírovaniu: | |
2 PL |
|
1/4 šálky nasekané |
|
|
|
60(125) g |
|
Postup
-
1
Cesto: Z múky, vajíčok a štipky soli spracujeme cesto. Za mňa to opäť spravila pekárnička.
-
2
Cesto prikryjeme napr. misou a necháme hodinu odpočívať.
-
3
Pripravíme si suroviny na náplň.
-
4
Baklažán umyjeme, nakrájame na kocky, dobre osolíme a premiešame. Necháme stáť 30 minút, aby baklažán pustil šťavu. Potom baklažán opláchneme od soli a dobre vyžmýkame.
-
5
V panvici rozpálime olivový olej, pridáme tymiánové lístky, trochu petržlenovej vňate. Občas miešame. Odstavíme, keď baklažán zhnedne. Necháme mierne vychladnúť.
-
6
Syr taleggio nakrájame, parmezán nastrúhame, pridáme celé vajíčko, opäť trochu petržlenovej vňate a baklažánovú zmes. Rozmiešame a ochutíme čiernym korením.
-
7
Cesto si rozvaľkáme, rozdelíme na 2 časti. Na jednu časť ukladáme malé kôpky baklažánovo - syrovej hmoty.
-
8
Mašlovačku namočíme v čistej vode a potrieme cesto okolo náplne. Cesto prekryjeme druhým cestom. Okolo náplne vytlačíme prebytočný vzduch, cesta spolu popritláčame.
-
9
Formičkou vykrajujeme ravioli.
-
10
Ravioli uvaríme vo vriacej osolenej vode s trochou oleja.
-
11
V panvici opražíme maslo (v pôvodnom recepte bolo 125 g, nám bolo priveľa aj 60 g, v budúcnosti dáme prednosť olivovému oleju), odstavíme a pridáme ravioli, balzamikový ocot a orechy.
-
12
Servírujeme posypané čerstvou petržlenovou vňaťou. Recept je zo stránky http://trissalicious.com/
čo je to za syr ten taleggio, kde ho dostať?