Starorímsky tanier zo sviečkovice
Erik Volko
šéfkuchár hotela Academic vo Zvolene a člen Gourmet klubu, 10. júla 2011
šéfkuchár hotela Academic vo Zvolene a člen Gourmet klubu, 10. júla 2011
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
10 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Sviečkovicu odblaníme a na suchom grile alebo panvici sprudka opečieme. Necháme odležať asi 20 minút.
- 2
V oleji na miernom ohni pripravíme čerstvý rozmarín so strúčikmi neošúpaného cesnaku (konfit).
- 3
Sviečkovicu nakrájame na tenké plátky, rozložíme na tanier, ochutíme hrubou morskou soľou, korením a prelejeme horúcim rozmarínovým olejom aj s rozmarínom a cesnakom. Nakoniec pridáme orestované natrhané lístky čakanky a plátky parmezánu.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Darmo, je poznať človeka od fachu :)