Starorímsky tanier zo sviečkovice

Erik Volko
šéfkuchár hotela Academic vo Zvolene a člen Gourmet klubu, 10. júla 2011 16:09
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »
Starorímsky tanier zo sviečkoviceFoto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
15 min
príprava
10 min
tepelná úprava

Suroviny

Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Sviečkovicu odblaníme a na suchom grile alebo panvici sprudka opečieme. Necháme odležať asi 20 minút.

  2. 2

    V oleji na miernom ohni pripravíme čerstvý rozmarín so strúčikmi neošúpaného cesnaku (konfit).

  3. 3

    Sviečkovicu nakrájame na tenké plátky, rozložíme na tanier, ochutíme hrubou morskou soľou, korením a prelejeme horúcim rozmarínovým olejom aj s rozmarínom a cesnakom. Nakoniec pridáme orestované natrhané lístky čakanky a plátky parmezánu.

Recept je zaradený do tagov:


Inšpirácie z nových receptov
TOPlist