Starorímsky tanier zo sviečkovice

Erik Volko
šéfkuchár hotela Academic vo Zvolene a člen Gourmet klubu, 10. júla 2011
Starorímsky tanier zo sviečkovice
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
15 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g
200 g
 (rozmarín)
2 hlávky
100 g
2 hlávky




Postup

  1. 1

    Sviečkovicu odblaníme a na suchom grile alebo panvici sprudka opečieme. Necháme odležať asi 20 minút.

  2. 2

    V oleji na miernom ohni pripravíme čerstvý rozmarín so strúčikmi neošúpaného cesnaku (konfit).

  3. 3

    Sviečkovicu nakrájame na tenké plátky, rozložíme na tanier, ochutíme hrubou morskou soľou, korením a prelejeme horúcim rozmarínovým olejom aj s rozmarínom a cesnakom. Nakoniec pridáme orestované natrhané lístky čakanky a plátky parmezánu.

Diskusia k receptu

terinka55
Vyzerá to veľmi dobre, určite to je aj chutné.
Darmo, je poznať človeka od fachu :)
renfri
odporucam hotel Academic vo zvolene ja tam chodim velmi rada :)
jamarlen
ááách, krááása....aj ja sa si lepšie pochutím na takýchto jedlách v dobrých (skutočne dobrých) reštauráciách, ako doma. možno preto, že k luxusu sa mi páči aj obsluha a doma rád pri varení manželke asistujem, ak už nevarím sám....




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia