Jahňacina s raviolami

Milan Poloha
šéfkuchár hotela Crocus na Štrbskom Plese, 23. apríla 2011
Jahňacina s raviolami
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Suroviny

600 g
120 g
2 ks
250 g
100 g
100 g
100 ml
100 g
60 g
60 g
100 ml
60 g
60 g




Postup

  1. 1

    Jahňací chrbát odblaníme, osolíme, okoreníme, obalíme v bylinkách a zabalíme do prosciutta. Prudko opečieme a necháme dopiecť v rúre pri 160 oC 7 minút. Z múky, vajec, štipky soli a olivového oleja vypracujeme cesto, ktoré necháme pol hodiny odležať.

  2. 2

    Na masle speníme šalotku, pridáme cesnak a špenát, ktorý podusíme a dochutíme. Z cesta pripravíme raviolky naplnené špenátovou masou a uvaríme ich.

  3. 3

    Omáčka: Pór, zeler a cibuľu speníme na olivovom oleji, pridáme smotanu, mlieko, povaríme a scedíme. Do omáčky pridáme kyslú smotanu, nastrúhaný parmezán a necháme na miernom ohni tak, aby sa omáčka nevarila.

Diskusia k receptu

pusta
delikatesa, další komentár nie je nutný.
ika1312
Tak teda tento recept ma okamžite "dostal". Určite ho v krátkej dobre zrealizujem :o)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia