Jahňacina s raviolami
Milan Poloha
šéfkuchár hotela Crocus na Štrbskom Plese, 23. apríla 2011
šéfkuchár hotela Crocus na Štrbskom Plese, 23. apríla 2011
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Postup
-
1
Jahňací chrbát odblaníme, osolíme, okoreníme, obalíme v bylinkách a zabalíme do prosciutta. Prudko opečieme a necháme dopiecť v rúre pri 160 oC 7 minút. Z múky, vajec, štipky soli a olivového oleja vypracujeme cesto, ktoré necháme pol hodiny odležať.
- 2
Na masle speníme šalotku, pridáme cesnak a špenát, ktorý podusíme a dochutíme. Z cesta pripravíme raviolky naplnené špenátovou masou a uvaríme ich.
- 3
Omáčka: Pór, zeler a cibuľu speníme na olivovom oleji, pridáme smotanu, mlieko, povaríme a scedíme. Do omáčky pridáme kyslú smotanu, nastrúhaný parmezán a necháme na miernom ohni tak, aby sa omáčka nevarila.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu