Šampiňóny so syrovo- baklažánovou plnkou
Monika Medvecová
šéfkuchárka hotela Plejsy v Krompachoch, 16. mája 2011
šéfkuchárka hotela Plejsy v Krompachoch, 16. mája 2011
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
porcie
45 minút
príprava
príprava
35 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
12 ks |
|
4 PL |
|
1 ks, väčší |
|
2 4 strúčiky |
|
170 g (alebo iného syra s modrou plesňou) |
|
čerstvá |
|
trochu |
|
strúhaný |
|
|
|
|
Postup
-
1
Baklažán pokrájame na plátky a posolíme. Necháme chvíľu postáť, aby baklažán pustil šťavu, ktorú treba utrieť (je horká), potom plátky nakrájame na malé kocky. Rúru predhrejeme na 190 stupňov.
- 2
Na panvici na oleji opražíme kocky baklažánu, pridáme posekaný cesnak, podlejeme červeným vínom a krátko podusíme, kým sa tekutina nevyvarí. Panvicu dáme preč z platne, pridáme rozdrobenú nivu a dochutíme čiernym korením, soľou a bazalkou.
- 3
Naplníme klobúky šampiňónov, posypeme nastrúhaným parmezánom a dáme zapiecť prikryté na 15 minút a ďalších 10 minút odokryté, kým syr nie je zlatohnedý a plnka nerobí bubliny.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu