Šampiňóny so syrovo- baklažánovou plnkou

Monika Medvecová
šéfkuchárka hotela Plejsy v Krompachoch, 16. mája 2011
Šampiňóny so syrovo- baklažánovou plnkou
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
45 minút
príprava
35 minút
tepelná úprava

Suroviny

12 ks
4 PL
1 ks, väčší
2 4 strúčiky
170 g (alebo iného syra s modrou plesňou)
 čerstvá
 trochu
 strúhaný




Postup

  1. 1

    Baklažán pokrájame na plátky a posolíme. Necháme chvíľu postáť, aby baklažán pustil šťavu, ktorú treba utrieť (je horká), potom plátky nakrájame na malé kocky. Rúru predhrejeme na 190 stupňov.

  2. 2

    Na panvici na oleji opražíme kocky baklažánu, pridáme posekaný cesnak, podlejeme červeným vínom a krátko podusíme, kým sa tekutina nevyvarí. Panvicu dáme preč z platne, pridáme rozdrobenú nivu a dochutíme čiernym korením, soľou a bazalkou.

  3. 3

    Naplníme klobúky šampiňónov, posypeme nastrúhaným parmezánom a dáme zapiecť prikryté na 15 minút a ďalších 10 minút odokryté, kým syr nie je zlatohnedý a plnka nerobí bubliny.

Diskusia k receptu

cica2
mňam šampiňóny a krásny recept!
abend
Dobrý receptík, využijem niekedy aj ako predjedlo.
vcelka
Panebože, nech mi to prídu domov navariť...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia