Omáčka sójová

Omáčka sójová ako ingrediencia v receptoch:

  • Fitness kuracie prsia na špenáte (videorecept)

    Fitness kuracie prsia na špenáte (videorecept)

    Tip na chutný a zdravý obed alebo večeru do 30 minút s kuracím mäsom a špenátom. Vysoký obsah bielkovín a nízky obsah sacharidov a kalórií robí tento recept ideálnym na chudnutie. Recept je z: https://www. fitrecepty. sk/recept/kuracie-prsia-na-spenate/

  • Brokolicová polievka so zeleninovým vývarom

    Brokolicová polievka so zeleninovým vývarom

    Najemno nakrájanú cibuľu speníme na oleji, pridáme soľ a na rovnako veľké kúsky nakrájanú brokolicu. Ochutíme maha korením (zmes rasce, horčičných a koriandrových semienok) a kurkumou a zalejeme zaleninovým vývarom. Varíme 3 – 5 minút....

  • Hovädzí wok s fritovanou bazalkou a rezancami

    Hovädzí wok s fritovanou bazalkou a rezancami

    Zeleninu umyjeme, osušíme. Cuketu a mrkvu nakrájame na julienne spôsob.

  • Slonie žrádlo

    Slonie žrádlo

    Nie príliš vábivý názov pre jedlo, ktoré si však už po prvom ochutnaní obľúbite. Ak Vám príde nečakane návšteva, tak s týmto jednoduchým šalátom ju bez väčších problémov uhostíte.

  • Cviklové „carpaccio” s nakladaným cesnakom

    Cviklové „carpaccio” s nakladaným cesnakom

    Nakladaný cesnak: Zo surovín okrem cesnaku uvaríme rozvar a necháme ho vychladnúť. Spolu s cesnakom ho dáme do uzatvárateľného pohára a sterilizujeme pri 80 °C asi 30 minút.

  • Zemiaková ryža (fotorecept)

    Zemiaková ryža (fotorecept)

    Mladi asi nemaju zabrany vo vareni zmenit postupy a ingrediencie a je to jedno z ktorej krajiny su. Tento recept je z casti prebrany z blogu mladej Cinanky, ktora ma rada vyprazanu ryzu ale aj...

  • Mrkvová fašírka

    Mrkvová fašírka

    Pri varení mam rada jednoduché postupy. Fašírkovú zmes najčastejšie rozotriem na plech a zapečiem. Hotovú fašírku potom nakrájam na štvorce alebo trojuholníky.

  • Sushi s tuniakom, lososom a maslovou rybou

    Sushi s tuniakom, lososom a maslovou rybou

    Dôkladne umyjeme sushi ryžu v sitku. Do hrnca dáme 300 ml vody s ryžou a varíme na miernom ohni približne 8 minút. Ako náhle sa voda začne vstrebávať, hrniec dáme preč z platne. Cez hrniec...

  • Ryžové rezance s medovou zeleninou

    Ryžové rezance s medovou zeleninou

    Očistenú zeleninu nakrájame na julienne (tenké rezance), ochutíme medom, soľou a korením. Nakrájanú zeleninu opražíme na sezamovom oleji, pridáme sójovú omáčku a cesnak. Keď je zelenina chrumkavá, pridáme koriander a pokvapkáme šťavou z...

  • Ananásová salsa

    Ananásová salsa

    Ked tu moze byt 200 receptov na pagace, mozno sa zmesti zopar aj na ananasovu salsu. Ja som mal cerstvy ananas ale da sa aj z konzervy.

  • Tagliatelle s hubami shimeji (fotorecept)

    Tagliatelle s hubami shimeji (fotorecept)

    Nič mimoriadne k tomuto receptu nepotrebujete, len navštíviť správnu predajňu a kúpiť tam 3 ingrediencie a do pol hodiny ste už spokojní po obede :)

  • Teplý mrkvovo-pohánkový šalát (fotorecept)

    Teplý mrkvovo-pohánkový šalát (fotorecept)

    Pohánku prepláchnem, zalejem vodou a varím prikrytú, na strednom stupni do odparenia vody. Trvá to približne 7 minút, dám dole zo sporáka a nechám prikryté približne 10 minút.

  • Moja „Čína“

    Moja „Čína“

    Môj nedeľný obed som si chcela nejako ozvláštniť. Rozhodla som sa, aby bol aj zdravý a diétny. Možno niektorí kritici nebudú súhlasiť, ale nech. :-)

  • Thajská klasika Pad Kra Pao (fotorecept)

    Thajská klasika Pad Kra Pao (fotorecept)

    Dlho nebolo pridane daco exoticke. Pre tych co nemaju radi komplexne chute a stiplave radsej nech prehliadnu tento recept. Thajska kuchyna je taka kde sa stiplave, slane, sladke a aromaticke miesa. Takze mlete bravcove...

  • Červená šošovica s morčacími pečienkami (fotorecept)

    Červená šošovica s morčacími pečienkami (fotorecept)

    Náš dnešný obed. Možno sa Vám to bude zdať zvláštna kombinácia, ale chcela som vyskúšať a chutilo nám. Síce to nevyzerá tak krásne na servírované, ale chutné to bolo a veru sme všetko spapali.

  • Klasický bok choy (fotorecept)

    Klasický bok choy (fotorecept)

    Jedna z najbežnejších a asi najpopulárnejších príloh v ázijských reštauráciách. (Vraj ma aj protirakovinové účinky?) Väčšinou je podobne upravená, ako som sa snažil pridať.

  • Zemiakové placky plnené kuracím soté

    Zemiakové placky plnené kuracím soté

    Placky s kuracím soté pripravujem sporadicky, sú vynikajúce.

  • Losos s teriyaky a rezancami z cukety (fotorecept)

    Losos s teriyaky a rezancami z cukety (fotorecept)

    V panvici na silnom ohni rozohrejeme polovicu kokosového oleja, vložíme lososa a pražíme 3 – 4 minúty z každej strany. Medzitým zmiešame jarnú cibuľku so zázvorom, sójovou omáčkou, s medom a vínnym octom. Prilejeme do panvice s lososom...

  • Tofu v sezame s hubami a rezancami
  • Extra nivové kuracie rolky (fotorecept)

    Extra nivové kuracie rolky (fotorecept)

    Nevedela som nájsť dosť dobrý recept, tak som si spravila vlastný!



Kategórie surovín



Inšpirácie z nových receptov
TOPlist