Omáčka sójová

Omáčka sójová ako ingrediencia v receptoch:

  • Pikantná kuracia polievka

    Pikantná kuracia polievka

    1 lyžicu sójovej omáčky a 1 lyžičku kukuričného škrobu zmiešame na marinádu. Kuracie prsia nakrájame na tenké prúžky a zmiešame s marinádou.

  • Japonské mäsové taštičky Gyoza

    Japonské mäsové taštičky Gyoza

    Gyoza taštičky okrem ramenu a sushi patria medzi u nás už známe a obľúbené japonské jedlá. Namáčajú sa do omáčky, väčšinou je to sójová omáčka zmiešaná s ryžovým octom alebo sladko-pikantná omáčka. Ja preferujem vietnamskú...

  • Ryžové rezance so šampiňónmi a zeleninou

    Ryžové rezance so šampiňónmi a zeleninou

    Tento recept - nerecept je rýchly, variabilný a zasýti... Nepatrí medzi päťhviezdičkové, ale chutí dobre ;)

  • Mexická (sweet chilli) omáčka (fotorecept)

    Mexická (sweet chilli) omáčka (fotorecept)

    Výborná sladko-pikantná omáčka, ktora sa hodí skoro ku všetkému...

  • Rebrá na rošte

    Rebrá na rošte

    Radi grilujete? A neviete si predstaviť leto bez grilovania? Tak v tom prípade máme pre Vás nenáročný, no predsa chutný recept pre prípravu grilovaných bravčových rebier. Nechajte vyniknúť chuť netradičných korenín, ktoré sme pre Vás namiešali....

  • Terina z chobotnice s rukolou a olivami

    Terina z chobotnice s rukolou a olivami

    Do hrnca nalejeme 500 ml zeleninového vývaru, pridáme červené víno, čierne korenie, nové korenie, bobkový list a soľ. Počkáme, pokiaľ voda nezovrie, a potom vložíme chobotnice.

  • Grilované mäsové guľky s cibuľou

    Grilované mäsové guľky s cibuľou

    Mäso osolíme, okoreníme, pridáme sojovú omáčku, paradajkový pretlak a najemno nakrájanú zelerovú vňať. Poprípade ju môžme nahradiť petržlenovou vňaťou alebo jarnou cibuľkou. Poriadne premiešame a tvarujeme guľky.

  • Bolognese vegetariana

    Bolognese vegetariana

    Keď som ešte jedávala mäso, medzi moje najobľúbenejšie recepty na cestoviny patrili jednoznačne Bolonské špagety. Keďže som sa tohoto receptu nemienila vzdať ani teraz, keď už mäso jesť nemôžem, pripravila som variant pre všetkých vegetariánov,...

  • Kuracinka s cuketou

    Kuracinka s cuketou

    Kuracie prsia na plátkoch cukety na čínsky spôsob.

  • Ryžové rezance s karí omáčkou

    Ryžové rezance s karí omáčkou

    Klasika, ryžové rezance si spravíme podľa návodu, samozrejme len zalejeme horúcou vodou, ktorú ja ešte trocha osolím...

  • Uhorky po kórejsky

    Uhorky po kórejsky

    Možno si niektorí spomínajú na mnou pridaný recept Mrkva po kórejsky. Našla som veľmi podobný recept na uhorky http://www. povarenok. ru/recipes/show/129234/, ktorý som musela vyskúšať a po úspešnej ochutnávke v práci ho sprostredkujem aj pre Vás.

  • Cuketové čatní

    Cuketové čatní

    Čatní alebo chutney. Toto cuketové používam, keď dusím mäso.

  • Marinovaná panenka v pivnom cestíčku
  • Letná čína do plaviek (fotorecept)

    Letná čína do plaviek (fotorecept)

    Málo času ostáva dostať sa do formy ...

  • Domáca sójová majonéza

    Domáca sójová majonéza

    Recept od Gaba Kocáka, ktorý si vyskúšali výhercovia májového kola našej súťaže Varíme s Varechou v škole varenia - Radosť variť v bratislavskom Poluse.

  • Šalát z 3 druhov šošovice a granátového jablka (fotorecept)

    Šalát z 3 druhov šošovice a granátového jablka (fotorecept)

    Recept od Gaba Kocáka, ktorý si vyskúšali výhercovia májového kola našej súťaže Varíme s Varechou v škole varenia - Radosť variť v bratislavskom Poluse.

  • Šťavnaté rýchle kuracie prsia (fotorecept)

    Šťavnaté rýchle kuracie prsia (fotorecept)

    Nedávno som pridal podobný recept. Kurča sme robili znova, aj keď s inou marinádou. Rýchlovka do horúčav.

  • Recept bez obrázku

    Krkovička na rajčinkách a cibuľke

    Rýchly, chutný a nenáročný recept pre viac ľudí.

  • Hrášková polievka takmer RAW

    Hrášková polievka takmer RAW

    Osviežujúca RAW polievka s teplou prílohou, hotová za desať minút po príchode z práce, navyše Vám dobije baterky.

  • Skoro čína s panenkou (fotorecept)

    Skoro čína s panenkou (fotorecept)

    Jeden z rozdielov medzi pravou cinou a slovenskou kuchynou je, ze cina sa robi individualne na porcie, nie naraz pre celu rodinu. Skusil som spravit kompromis.



Kategórie surovín



Inšpirácie z nových receptov
TOPlist