Restovaná ryža s kuracím mäsom
Rýchle recepty zo "zbytkov" v chladničke by sme potrebovali všetci. Nielenže tak ušetríte peniaze, ale aj znížite množstvo odpadu. Na tento recept sa Zobraziť celý popisRýchle recepty zo "zbytkov" v chladničke by sme potrebovali všetci. Nielenže tak ušetríte peniaze, ale aj znížite množstvo odpadu. Na tento recept sa ideálne hodí ryža SOS Jasmine z predošlého dňa.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
Na ryžu: | |
500 g |
|
|
|
|
|
1 ks |
|
3 ks |
|
Na mäso: | |
500 g |
|
1 PL |
|
15 ml (alebo tamari) |
|
15 ml |
|
Na zeleninu: | |
1 ks |
|
1 ks |
|
100 g (čerstvý alebo mrazený) |
|
2 strúčiky |
|
15 g |
|
3 ks |
|
Na dochutenie: | |
30 ml |
|
|
Postup
-
1
Mäso nakrájajte na menšie tenké plátky a zmiešajte ho so sójovou omáčkou, olejom a škrobom. Potom ho opečte na rozpálenej panvici do zlatista a odložte bokom.
- 2
Potom na panvici na troche oleja opečte uvarenú ryžu, kým nie je pekne nadýchaná a nelepí sa. Potom ju odložte bokom.
- 3
Na panvici orestujte nadrobno nakrájanú cibuľu, mrkvu, postrúhaný cesnak so zázvorom a hrášok.
- 4
Zeleninu odložte na jednu stranu a na oleji rozmiešajte osolené vajcia. Potom všetko spolu premiešajte.
- 5
Do panvice pridajte hotové mäso a ryžu. Všetko spolu premiešajte a dochuťte sójovou omáčkou a čiernym korením. Ešte niekoľko minút restujte a potom podávajte.
Tiež pražená ryža:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu