Ryžové cestoviny
Ryžové cestoviny

Tradičné kórejské tteokbokki

ryzasos - fotkaRyža SOS, včera 09:30. Komerčný recept.
Tradičné kórejské tteokbokki
Foto: ryzasos

Skúšali ste už tteokbokki? Tento lahodný tradičný kórejský recept je jedným z najobľúbenejších pouličných jedál v Kórei. So svojou korenistou chuťou a jedinečnou Zobraziť celý popisSkúšali ste už tteokbokki? Tento lahodný tradičný kórejský recept je jedným z najobľúbenejších pouličných jedál v Kórei. So svojou korenistou chuťou a jedinečnou textúrou je to jedlo, ktoré si nemôžete nechať ujsť. Vydajte sa s nami na túto kulinársku cestu a zistite, ako si túto pochúťku pripraviť doma!

2
porcie
10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

200 g (chladené alebo mrazené)
400 g uvarená
2 ČL (gochujang)
2 PL
2 PL (alebo tamari)
1 PL
1 ks
1 ks




Postup

  1. 1

    Kórejské ryžové koláčiky dajte do misky a zalejte vodou.

  2. 2

    Kým sa koláčiky hydratujú, nakrájajte si červenú papriku a cibuľu.

  3. 3

    Do woku s rozpáleným olejom pridajte zeleninu, sójovú omáčku a cukor. Dobre premiešajte, aby sa ingrediencie spojili.

  4. 4

    Pridajte čili pastu a ryžové koláčiky. Ak je zmes príliš hustá, pridajte trochu vody.

  5. 5

    Keď budú ryžové koláčiky mäkké, stiahnite z plameňa a podávajte s uvarenou ryžou SOS Jasmine, posypané pažitkou.

Diskusia k receptu

mijaita
Ja to znam pod názvem "raboki" :-) Pálí to jak ďas, ale dobré to je.