Kuracie stehná s kapiou fotorecept
Foto: tejaja
Vínko sa nehodí iba na pitie, ale vie dodať mäsu inú príchuť. Výborne sa hodí na slávnostnejšiu prípravu obeda.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
2 ks |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
1 strúčik |
|
1 KL |
|
1 dl |
|
|
|
|
|
Marináda: | |
1 ks |
|
2 KL (alebo Maizena) |
|
2 PL |
|
1 KL |
|
Na podávanie: | |
|
Postup
-
1
Všetky prísady na marinádu vidličkou prešľaháme a naložíme do nej stehná. V marináde ich obalíme a necháme aspoň 12 hodín stáť v chladničke. Počas marinovania ich občas obrátime.
-
2
Na oleji orestujeme dosklovita na kolieska nakrájanú cibuľu. Potom ju zhrnieme na kraj hrnca a vložíme stehná, ktoré z oboch strán asi 2 minúty opečieme.
-
3
Stiahneme hrniec mimo ohňa a pridáme zvyšok marinády, prelisovaný cesnak, sójovú omáčku, víno a osolíme. Vrátime na oheň a za stáleho miešania privedieme k varu. Potom podlejeme horúcou vodou a pomaly dusíme domäkka. V polovici dusenia stehienka otočíme. Občas kontrolujeme, či je omáčky dostatok, ak nie, podlejeme horúcou vodou, aby sme mali dostatok omáčky na podávanie.
-
4
Keď je mäso mäkké, pridáme na malé kúsky nakrájanú kapiu a ešte 5 minút spolu podusíme.
-
5
Podávame s ryžou, kuskusom, cestovinami...podľa chuti. Pri podávaní posypeme sekanou pažítkou.
Diskusia k receptu