Dusené kuracie stehná
Dusené kuracie stehná

Kuracie stehná s kapiou fotorecept

tejaja - bez fotkytejaja, 21. júla 2024
Kuracie stehná s kapiou (fotorecept)
Foto: tejaja

Vínko sa nehodí iba na pitie, ale vie dodať mäsu inú príchuť. Výborne sa hodí na slávnostnejšiu prípravu obeda.

2
porcie
20 (+ marinovanie) minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 ks
1 ks
1 ks
1 strúčik
1 KL
1 dl
Marináda:
1 ks
2 KL (alebo Maizena)
2 PL
1 KL
Na podávanie:




Postup

  1. 1

    Všetky prísady na marinádu vidličkou prešľaháme a naložíme do nej stehná. V marináde ich obalíme a necháme aspoň 12 hodín stáť v chladničke. Počas marinovania ich občas obrátime.

    Kuracie stehná s kapiou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na oleji orestujeme dosklovita na kolieska nakrájanú cibuľu. Potom ju zhrnieme na kraj hrnca a vložíme stehná, ktoré z oboch strán asi 2 minúty opečieme.

    Kuracie stehná s kapiou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Stiahneme hrniec mimo ohňa a pridáme zvyšok marinády, prelisovaný cesnak, sójovú omáčku, víno a osolíme. Vrátime na oheň a za stáleho miešania privedieme k varu. Potom podlejeme horúcou vodou a pomaly dusíme domäkka. V polovici dusenia stehienka otočíme. Občas kontrolujeme, či je omáčky dostatok, ak nie, podlejeme horúcou vodou, aby sme mali dostatok omáčky na podávanie.

    Kuracie stehná s kapiou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Keď je mäso mäkké, pridáme na malé kúsky nakrájanú kapiu a ešte 5 minút spolu podusíme.

    Kuracie stehná s kapiou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Podávame s ryžou, kuskusom, cestovinami...podľa chuti. Pri podávaní posypeme sekanou pažítkou.

    Kuracie stehná s kapiou (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia