Cestoviny s cuketou a čínskou kapustou fotorecept

tejaja - bez fotkytejaja, 24. marca 2025
Cestoviny s cuketou a čínskou kapustou (fotorecept)
Foto: tejaja

Čínska kapusta je veľmi chutná zelenina. Dá sa použiť na akýkoľvek pokrm, od šalátov cez prílohy, polievky... Vysievam ju každý rok na záhradu, Zobraziť celý popisČínska kapusta je veľmi chutná zelenina. Dá sa použiť na akýkoľvek pokrm, od šalátov cez prílohy, polievky... Vysievam ju každý rok na záhradu, ale samozrejme, dlho mi po zbere nevydrží, pretože ju veľmi rýchlo zjem. Potom som odkázaná na obchod. :)))

4
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g
1 ks
1 ks malá
6 PL
1 KL




Postup

  1. 1

    Čínsku kapustu pozdĺžne nakrájame na hrubšie pásy.

    Cestoviny s cuketou a čínskou kapustou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Cuketu nastrúhame na tenké plátky.

  3. 3

    Cestoviny uvaríme v osolenej vode al dente. Scedíme a necháme odkvapkať.

  4. 4

    Kým sa varí cestovina, dáme na väčšiu panvicu olej, med a sójovú omáčku. Premiešame a pridáme nastrúhanú cuketu. Povaríme 5 minút.

    Cestoviny s cuketou a čínskou kapustou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Potom pridáme čínsku kapustu a spolu ešte 3 minúty podusíme, len kým nezavädne.

    Cestoviny s cuketou a čínskou kapustou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Nakoniec vmiešame uvarené cestoviny a chvíľu, ak treba, ich prehrejeme.

    Cestoviny s cuketou a čínskou kapustou (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Ihneď podávame.

Diskusia k receptu

tejaja
@mirop (2.4.2025 05:35) Netykajte mi, prosím, s takými ľuďmi ako vy, si netykám. Ďakujem. :)

zolik
Na tejto stránke si Tykáme všetci. A to už odjakživa, čiže od založenia našej Varechy. A to bez rozdielu - pohlavia, veku, náboženského vyznania, farby pleti, politickej príslušnosti, miesta výskytu atď …
“Vyprosujem si tykanie” sem jednoducho nepatrí!
dormella
,.
Tvoje cinske zeli je hodne prerostle, vypada skoro jako mangold, coz by nevadilo, ale mela bys ty dve casti stonku, tu biloou a zelenou upravit tepelne podle toho.