Plnené tortilly
Plnené tortilly

Tofu kebab

lunter - fotkalunter, dnes 08:00. Komerčný recept.
Tofu kebab
Foto: lunter

Hľadáte rýchly, zdravý a chuťovo výrazný obed či večeru? Tieto wrapy s marinovaným údeným tofu, voňavými bylinkami a chrumkavou zeleninou vás dostanú. Ideálne Zobraziť celý popisHľadáte rýchly, zdravý a chuťovo výrazný obed či večeru? Tieto wrapy s marinovaným údeným tofu, voňavými bylinkami a chrumkavou zeleninou vás dostanú. Ideálne spojenie rastlinných surovín, korenenej marinády a sviežich chutí zabalené v mäkkej placke. Perfektné aj na cesty či ako ľahké letné jedlo!

4
porcie
10 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g
2 PL
2 PL
1 ČL
1 ČL
1/2 ČL
1/2 ČL
1/2 PL
1/2 ČL
4 ks
 čerstvé




Postup

  1. 1

    Lisujme tofu aspoň po dobu 15 minút, aby sme sa zbavili nadbytočnej tekutiny.

  2. 2

    Za pomoci škrabky natrháme tofu na malé prúžky.

  3. 3

    V miske zmiešame sójovú omáčku, olivový olej, paradajkový pretlak, mletú papriku, oregano, chilli vločky, rascu, na jemno nakrájaný cesnak a cibuľu. Pridáme tofu a znovu dobre premiešame.

  4. 4

    Rozpálime panvicu s troškou oleja a opekáme namarinované tofu na strednej vysokej až vysokej teplote, až kým nebude zlatohnedé. Nakrájame zeleninu.

  5. 5

    Tortillové placky rýchlo zohrejeme v rúre, potrieme ich omáčkou podľa našich preferencií, naplníme zeleninou a tofu a zložíme.

Diskusia k receptu