Tofu kebab
Hľadáte rýchly, zdravý a chuťovo výrazný obed či večeru? Tieto wrapy s marinovaným údeným tofu, voňavými bylinkami a chrumkavou zeleninou vás dostanú. Ideálne Zobraziť celý popisHľadáte rýchly, zdravý a chuťovo výrazný obed či večeru? Tieto wrapy s marinovaným údeným tofu, voňavými bylinkami a chrumkavou zeleninou vás dostanú. Ideálne spojenie rastlinných surovín, korenenej marinády a sviežich chutí zabalené v mäkkej placke. Perfektné aj na cesty či ako ľahké letné jedlo!
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Lisujme tofu aspoň po dobu 15 minút, aby sme sa zbavili nadbytočnej tekutiny.
- 2
Za pomoci škrabky natrháme tofu na malé prúžky.
- 3
V miske zmiešame sójovú omáčku, olivový olej, paradajkový pretlak, mletú papriku, oregano, chilli vločky, rascu, na jemno nakrájaný cesnak a cibuľu. Pridáme tofu a znovu dobre premiešame.
- 4
Rozpálime panvicu s troškou oleja a opekáme namarinované tofu na strednej vysokej až vysokej teplote, až kým nebude zlatohnedé. Nakrájame zeleninu.
- 5
Tortillové placky rýchlo zohrejeme v rúre, potrieme ich omáčkou podľa našich preferencií, naplníme zeleninou a tofu a zložíme.
Tiež plnené tortilly:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu