Kuracie prsia
Kuracie prsia

Glazované kura s broskyňou a so zázvorom

ryzasos - fotkaRyža SOS, dnes o 07:00. Komerčný recept.
Glazované kura s broskyňou a so zázvorom
Foto: ryzasos

Tento recept na glazované kura s broskyňou a zázvorom je pre dva tímy: Tím "kura s broskyňou" a tím "ázijská kuchyňa". Tento recept Zobraziť celý popisTento recept na glazované kura s broskyňou a zázvorom je pre dva tímy: Tím "kura s broskyňou" a tím "ázijská kuchyňa". Tento recept má všetko - chuť a rýchlosť prípravy! Za 30 minút ho máte hotový. Toto je "detská verzia" bez čili, takže sa naje celá rodina. Ak chcete, aby bola chuť výraznejšia, najemno ju nastrúhajte do jedla.

4
porcie
30 minút
príprava

Suroviny

500 g
1 PL
1 PL
2 cm čerstvý
2-3 ks (v náleve)
3-4 PL (alebo tamari)
2 PL (alebo marhuľový)
200 ml
150 ml
 (voliteľné)
Ryža:
1 PL
1 hrnček
1,5 hrnčeka
1 ks




Postup

  1. 1

    Kuracie mäso očistite a nakrájajte na kocky. Osoľte a okoreňte. Potom vmiešajte zmes škrobu a múky a obaľte každý kúsok mäsa.

  2. 2

    Smažte v primeranom množstve horúceho tuku zo všetkých strán dozlatista. Dávajte pozor, aby ste panvicu nepripálili, pretože v nej potom budete pripravovať omáčku. Opečené mäso dajte bokom.

  3. 3

    Na tej istej panvici orestujte nakrájaný alebo nastrúhaný zázvor a cesnak, pridajte na plátky nakrájané broskyne. Pokvapkajte sójovou omáčkou, pridajte džem a premiešajte. Zalejte vývarom a broskyňovým nálevom. Krátko povarte a potom vráťte mäso do panvice.

  4. 4

    Nechajte niekoľko minút bublať, kým omáčka nezhustne a mäso nebude úplne hotové a obalené lesklou omáčkou. Podľa potreby dochuťte korením, zázvorom, cesnakom a chilli. Soľ by už nemala byť potrebná.

  5. 5

    Ryžu niekoľkokrát dôkladne umyte a nechajte odkvapkať.

  6. 6

    V malom hrnci, vhodnom do rúry, ryžu krátko opečte na lyžičke horúceho tuku. Zalejte vodou, pridajte štipku soli a bobkový list a zvýšte teplotu na maximum.

  7. 7

    Varte za občasného miešania, kým sa voda takmer neodparí a na hrnci sa nezačne tvoriť škrobová vrstva. Vtedy hrniec prikryte pokrievkou a vložte ho do rúry predhriatej na 180 °C na 12 minút.

  8. 8

    Uvarte ryžu a v prípade potreby ju dochuťte soľou alebo lyžicou masla.

  9. 9

    Nakoniec podávajte glazované mäso spolu s ryžou a ozdobené nasekanou jarnou cibuľkou a sezamom.

Diskusia k receptu