Kuracie stehná
Kuracie stehná

Kuracie stehná na ázijsky spôsob s ryžou

ryzasos - fotkaRyža SOS, dnes 12:00. Komerčný recept.
Kuracie stehná na ázijsky spôsob s ryžou
Foto: ryzasos

K ázijským receptom sa najlepšie hodí jazmínová ryža, ktorá je nádherne voňavá a sypká. Skúste ju podávať s kuracími kúskami dusenými v sójovej omáčke. Zobraziť celý popisK ázijským receptom sa najlepšie hodí jazmínová ryža, ktorá je nádherne voňavá a sypká. Skúste ju podávať s kuracími kúskami dusenými v sójovej omáčke. Pri tomto spôsobe prípravy sladká omáčka skaramelizuje, ale nepripáli sa, ako sa to často stáva pri pečení v rúre. A mäso zostane šťavnaté. Tento recept pre vás pripravila Klára, S Klárou v kuchyni.
Zdroj: S Klárou v kuchyni

4
porcie
10 minút
príprava
50 minút
tepelná úprava

Suroviny

250 g
1 PL
3 cm (čerstvý)
4 strúčiky
120 ml (alebo tamari)
120 ml
60 ml
5 PL
8 ks horné
2 plátky
1 konzerva




Postup

  1. 1

    250 g jazmínovej ryže SOS dobre prepláchnite a uvarte podľa návodu.

  2. 2

    V hrnci rozohrejte lyžicu oleja a pridajte 10 plátkov zázvoru a 4 ľahko rozdrvené strúčiky cesnaku. Zľahka orestujte.

  3. 3

    V miske zmiešajte 120 ml japonskej sójovej omáčky, 120 ml vody, 60 ml vína mirin a 5 lyžíc trstinového cukru. Zmes nalejte do hrnca a priveďte do varu. Pridajte 8 horných kuracích stehien a opäť priveďte do varu.

  4. 4

    Stiahnite z ohňa, prikryte pokrievkou a varte 30 minút, pričom mäso počas varenia raz otočte.

  5. 5

    Potom odstráňte pokrievku, zvýšte teplotu a pokračujte vo varení, kým omáčka mierne nezhustne, čo trvá približne 15 - 20 minút. Kuracie mäso občas otočte.

  6. 6

    Na panvici rozohrejte dva plátky masla a pridajte kukuricu z plechovky, len mierne osoľte a okoreňte.

  7. 7

    Mäso podávajte s jazmínovou ryžou, kukuricou na masle, posypanou jarnou cibuľkou a sezamovými semienkami.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia