Kuracie stehná na ázijsky spôsob s ryžou
K ázijským receptom sa najlepšie hodí jazmínová ryža, ktorá je
nádherne voňavá a sypká. Skúste ju podávať s kuracími kúskami dusenými v sójovej omáčke. Zobraziť celý popisK ázijským receptom sa najlepšie hodí jazmínová ryža, ktorá je
nádherne voňavá a sypká. Skúste ju podávať s kuracími kúskami dusenými v sójovej omáčke. Pri tomto spôsobe prípravy sladká
omáčka skaramelizuje, ale nepripáli sa, ako sa to často stáva pri pečení v rúre. A mäso zostane šťavnaté. Tento recept pre vás pripravila Klára, S Klárou v kuchyni.
Zdroj: S Klárou v kuchyni
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
250 g |
|
1 PL |
|
3 cm (čerstvý) |
|
4 strúčiky |
|
120 ml (alebo tamari) |
|
120 ml |
|
60 ml |
|
5 PL |
|
8 ks horné |
|
2 plátky |
|
1 konzerva |
|
|
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
250 g jazmínovej ryže SOS dobre prepláchnite a uvarte podľa návodu.
- 2
V hrnci rozohrejte lyžicu oleja a pridajte 10 plátkov zázvoru a 4 ľahko rozdrvené strúčiky cesnaku. Zľahka orestujte.
- 3
V miske zmiešajte 120 ml japonskej sójovej omáčky, 120 ml vody, 60 ml vína mirin a 5 lyžíc trstinového cukru. Zmes nalejte do hrnca a priveďte do varu. Pridajte 8 horných kuracích stehien a opäť priveďte do varu.
- 4
Stiahnite z ohňa, prikryte pokrievkou a varte 30 minút, pričom mäso počas varenia raz otočte.
- 5
Potom odstráňte pokrievku, zvýšte teplotu a pokračujte vo varení, kým omáčka mierne nezhustne, čo trvá približne 15 - 20 minút. Kuracie mäso občas otočte.
- 6
Na panvici rozohrejte dva plátky masla a pridajte kukuricu z plechovky, len mierne osoľte a okoreňte.
- 7
Mäso podávajte s jazmínovou ryžou, kukuricou na masle, posypanou jarnou cibuľkou a sezamovými semienkami.
Tiež kuracie stehná:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu