Hovädzie mäso
Hovädzie mäso

Havajské Loco Moco

ryzasos - fotkaRyža SOS, 16. februára 2025. Komerčný recept.
Havajské Loco Moco
Foto: ryzasos

Loco Moco je tradičné havajské jedlo, ktoré pozostáva z bielej ryže, hamburgerovej placky s omáčkou a praženým vajíčkom. Je tradične podávané v miske. Zobraziť celý popisLoco Moco je tradičné havajské jedlo, ktoré pozostáva z bielej ryže, hamburgerovej placky s omáčkou a praženým vajíčkom. Je tradične podávané v miske. Pripravte si domácu verziu s ryžou SOS Classic a preneste sa chuťovými bunkami na Havaj.

2
porcie
10 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

150 g
2 ks
2 PL nesolené
1 ks
150 g
Hamburger:
600 g mleté
1 PL
1,5 ČL
1 ČL
1/2 ČL
Na omáčku:
200 ml
30 ml
1 PL
2 ČL
5 PL




Postup

  1. 1

    K 600 gramom mletého mäsa pridajte lyžicu worcesterskej omáčky, lyžičku cesnakového prášku, jeden a pol lyžičky soli a pol lyžičky čierneho korenia. Všetky ingrediencie dobre premiešajte, kým nebudú úplne integrované. Zabezpečíte tak jednotnú a lahodnú chuť hamburgerov.

  2. 2

    Keď je zmes pripravená, vytvorte z nej karbonátky a opečte ich na panvici na strednom plameni, kým nie sú z oboch strán zlatohnedé a vo vnútri prepečené.

  3. 3

    V druhej panvici roztopte dve polievkové lyžice masla. Pridajte cibuľu nakrájanú na pásiky julienne a 150 gramov nakrájaných šampiňónov.

  4. 4

    Na omáčku použite 200 ml mäsového vývaru, 30 ml sójovej omáčky, lyžičku worcesterskej omáčky a dve lyžičky paradajkového pretlaku. Tieto ingrediencie dobre premiešajte a pridajte do panvice k hubovej zmesi. Za stáleho miešania priveďte zmes do varu, aby sa chute spojili.

  5. 5

    Päť lyžičiek kukuričného škrobu rozrieďte v troche studenej vody a za stáleho miešania pomaly pridajte do panvice. Tým sa omáčka zahustí.

  6. 6

    Medzitým si uvarte ryžu podľa návodu na obale.

  7. 7

    Kým sa omáčka varí a hustne, pripravte si vajcia. V panvici opražte vajíčka na volské oko.

  8. 8

    Do misky dajte ryžu, na to pridajte hamburgerovú placku a zalejte hubovou omáčkou. Navrch pridajte volské oko, ozdobte pažítkou a podávajte.

Diskusia k receptu