Havajské Loco Moco
Loco Moco je tradičné havajské jedlo, ktoré pozostáva z bielej ryže, hamburgerovej placky s omáčkou a praženým vajíčkom. Je tradične podávané v miske. Zobraziť celý popisLoco Moco je tradičné havajské jedlo, ktoré pozostáva z bielej ryže, hamburgerovej placky s omáčkou a praženým vajíčkom. Je tradične podávané v miske. Pripravte si domácu verziu s ryžou SOS Classic a preneste sa chuťovými bunkami na Havaj.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
150 g |
|
2 ks |
|
2 PL nesolené |
|
1 ks |
|
150 g |
|
|
|
Hamburger: | |
600 g mleté |
|
1 PL |
|
1,5 ČL |
|
1 ČL |
|
1/2 ČL |
|
Na omáčku: | |
200 ml |
|
30 ml |
|
1 PL |
|
2 ČL |
|
5 PL |
|
Postup
-
1
K 600 gramom mletého mäsa pridajte lyžicu worcesterskej omáčky, lyžičku cesnakového prášku, jeden a pol lyžičky soli a pol lyžičky čierneho korenia. Všetky ingrediencie dobre premiešajte, kým nebudú úplne integrované. Zabezpečíte tak jednotnú a lahodnú chuť hamburgerov.
- 2
Keď je zmes pripravená, vytvorte z nej karbonátky a opečte ich na panvici na strednom plameni, kým nie sú z oboch strán zlatohnedé a vo vnútri prepečené.
- 3
V druhej panvici roztopte dve polievkové lyžice masla. Pridajte cibuľu nakrájanú na pásiky julienne a 150 gramov nakrájaných šampiňónov.
- 4
Na omáčku použite 200 ml mäsového vývaru, 30 ml sójovej omáčky, lyžičku worcesterskej omáčky a dve lyžičky paradajkového pretlaku. Tieto ingrediencie dobre premiešajte a pridajte do panvice k hubovej zmesi. Za stáleho miešania priveďte zmes do varu, aby sa chute spojili.
- 5
Päť lyžičiek kukuričného škrobu rozrieďte v troche studenej vody a za stáleho miešania pomaly pridajte do panvice. Tým sa omáčka zahustí.
- 6
Medzitým si uvarte ryžu podľa návodu na obale.
- 7
Kým sa omáčka varí a hustne, pripravte si vajcia. V panvici opražte vajíčka na volské oko.
- 8
Do misky dajte ryžu, na to pridajte hamburgerovú placku a zalejte hubovou omáčkou. Navrch pridajte volské oko, ozdobte pažítkou a podávajte.
Tiež hovädzie mäso:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu