Kuracie teriyaki s medovou omáčkou a jazmínovou ryžou
Výrazná medová omáčka je hviezdou tohto receptu. Kuracie mäso sa v nej varí kožou nadol do chrumkava. Ideálny recept s ryžou SOS Jasmine.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
Na kuracie mäso a marinádu: | |
2 ks (bez kostí) |
|
1 PL |
|
2 PL (alebo tamari) |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
1 strúčik |
|
1 ČL |
|
Na jazmínovú ryžu: | |
150 g |
|
300 ml |
|
Na cesnakový vývar: | |
300 ml (z kostí) |
|
2 strúčiky |
|
1 ČL (alebo tamari) |
|
1 ks |
|
Na servírovanie: | |
pražené |
|
|
Postup
-
1
Jemne zohrejte med na panvici, kým nezačne tmavnúť a nezíska mierne horkú chuť. Odstráňte z ohňa a zmiešajte so sójovou omáčkou, mirinom, saké, nastrúhaným cesnakom a zázvorom.
- 2
Kuracie stehná zalejte pripravenou marinádou. Nechajte marinovať aspoň 30 minút (ideálne cez noc).
- 3
Ryžu SOS Jasmine uvarte podľa návodu na obale.
- 4
V hrnci jemne zohrejte kurací vývar z kostí s nakrájaným cesnakom a sójovou omáčkou. Varte na miernom ohni 5–10 minút, kým vývar nezavonia. Pridajte nakrájanú jarnú cibuľku a odstavte.
- 5
Na panvici rozohrejte olej na strednom ohni. Kuracie stehná opečte kožou nadol dozlatista a chrumkava. Otočte a dopečte aj z druhej strany. Zalejte zvyšnou marinádou a nechajte zredukovať na lepkavú polevu.
- 6
Do misiek rozdeľte jazmínovú ryžu. Zalejte ju horúcim cesnakovým vývarom. Navrch položte kuracie mäso. Ozdobte sezamovými semienkami a nakrájanou jarnou cibuľkou.
Tiež teriyaki:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu