Kuracie teriyaki
Kuracie teriyaki

Kuracie teriyaki s medovou omáčkou a jazmínovou ryžou

ryzasos - fotkaRyža SOS, včera 14:30. Komerčný recept.
Kuracie teriyaki s medovou omáčkou a jazmínovou ryžou
Foto: ryzasos

Výrazná medová omáčka je hviezdou tohto receptu. Kuracie mäso sa v nej varí kožou nadol do chrumkava. Ideálny recept s ryžou SOS Jasmine.

2
porcie
10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Na kuracie mäso a marinádu:
2 ks (bez kostí)
1 PL
2 PL (alebo tamari)
1 PL
1 PL
1 strúčik
1 ČL
Na jazmínovú ryžu:
150 g
300 ml
Na cesnakový vývar:
300 ml (z kostí)
2 strúčiky
1 ČL (alebo tamari)
1 ks
Na servírovanie:
 pražené




Postup

  1. 1

    Jemne zohrejte med na panvici, kým nezačne tmavnúť a nezíska mierne horkú chuť. Odstráňte z ohňa a zmiešajte so sójovou omáčkou, mirinom, saké, nastrúhaným cesnakom a zázvorom.

  2. 2

    Kuracie stehná zalejte pripravenou marinádou. Nechajte marinovať aspoň 30 minút (ideálne cez noc).

  3. 3

    Ryžu SOS Jasmine uvarte podľa návodu na obale.

  4. 4

    V hrnci jemne zohrejte kurací vývar z kostí s nakrájaným cesnakom a sójovou omáčkou. Varte na miernom ohni 5–10 minút, kým vývar nezavonia. Pridajte nakrájanú jarnú cibuľku a odstavte.

  5. 5

    Na panvici rozohrejte olej na strednom ohni. Kuracie stehná opečte kožou nadol dozlatista a chrumkava. Otočte a dopečte aj z druhej strany. Zalejte zvyšnou marinádou a nechajte zredukovať na lepkavú polevu.

  6. 6

    Do misiek rozdeľte jazmínovú ryžu. Zalejte ju horúcim cesnakovým vývarom. Navrch položte kuracie mäso. Ozdobte sezamovými semienkami a nakrájanou jarnou cibuľkou.

Diskusia k receptu