Ryžové placky
Ryžové placky

Ryžové placky so šošovicou

ryzasos - fotkaRyža SOS, dnes 09:00. Komerčný recept.
Ryžové placky so šošovicou
Foto: ryzasos

Ryžové hamburgery sú lahodnou a zdravou alternatívou pre tých, ktorí hľadajú inú možnosť ako klasické mäsové hamburgery. Tento recept kombinuje ryžu SOS Integral Zobraziť celý popisRyžové hamburgery sú lahodnou a zdravou alternatívou pre tých, ktorí hľadajú inú možnosť ako klasické mäsové hamburgery. Tento recept kombinuje ryžu SOS Integral so šošovicou, mrkvou a korením, čím sa dosahuje pevná textúra a neodolateľná chuť.

2
porcie
10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

100 g
100 g uvarená
1 ks nastrúhaná
1 ks
1 PL
1 ČL
1 PL




Postup

  1. 1

    Do hrnca s veľkým množstvom vriacej vody a štipkou soli pridajte hnedú ryžu SOS a nechajte ju variť na miernom ohni 20 minút, alebo kým zrnká nezmäknú, ale zachovajú si svoju štruktúru.

  2. 2

    Uvarenú hnedú ryžu dajte do veľkej misy, pridajte uvarenú scedenú šošovicu, nastrúhanú mrkvu a toľko strúhanky, aby zmes mala správnu konzistenciu. Pridajte lyžicu sójovej omáčky, sušený cesnak, soľ a čierne korenie na zvýraznenie chuti a dobre premiešajte.

  3. 3

    Pridajte vajíčko a pokračujte v miešaní, kým nezískate homogénne cesto. Ak je zmes príliš mokrá, môžete pridať ešte trochu strúhanky, kým nedosiahnete správnu konzistenciu.

  4. 4

    Placky formujte rukami alebo lyžicou a jemne pritlačte. Môžete ich urobiť hrubšie, aby mali šťavnatú štruktúru, alebo tenšie, ak chcete, aby sa rýchlejšie prepiekli.

  5. 5

    Zohrejte panvicu s lyžicou extra panenského olivového oleja na stredne nízkej teplote. Keď je olej rozpálený, položte placky a opekajte 3-4 minúty z každej strany, kým nie sú zvonku zlaté a chrumkavé.

  6. 6

    Keď sú hotové, vyberte ich z panvice a položte na savý papier, aby ste odstránili prebytočný olej. Môžete ich podávať na hamburgerovej žemli s obľúbenými omáčkami alebo si ich vychutnať samotné s čerstvým šalátom.

Diskusia k receptu