Pečená mrkva s cícerom
mesačník Varecha, 21. februára 2025

Foto: Kulinární studio MAFRA
porcie
príprava
na 200 °C
Postup
- 
                                                    1
                                                    Rúru predhrejeme na 200 °C. Mrkvy očistíme a poprekrajujeme ich pozdĺžne na polovice. Väčšie na štvrtiny. Ošúpanú šalotku nakrájame na prúžky. Hlávku cesnaku len prekrojíme na polovicu. 
- 2
Hlboký plech potrieme olejom. Rozložíme doň očistené mrkvy, pridáme šalotku a polovice cesnaku rezom nadol. Všetko osolíme a okoreníme. Navrch dáme na plátky nakrájané maslo. Vložíme do rúry vyhriatej na 200 °C a pečieme asi 20 minút. 
- 3
Sterilizovaný cícer zlejeme a na sitku prepláchneme vodou. Premiešame ho so sójovou omáčkou a nasypeme na predpečenú mrkvu. Pridáme nahrubo nasekané tekvicové semienka a všetko pečieme ďalších 20 minút, kým bude mrkva mäkká. 
- 4
Z pomaranča vytlačíme šťavu a spolu s medom ju vmiešame do horúcej upečenej mrkvy. Podľa chuti ešte dosolíme. Môžeme podávať samostatne alebo aj so zemiakovou kašou a s bielym jogurtom. Tiež pečená mrkva:
 Tipy na recepty z VarechyTipy na články z Varechy
 
- 2





 
                                                        
                                                     
 


:-)