Pečená mrkva
Pečená mrkva

Pečená mrkva s cícerom

Kulinární studio MAFRA
mesačník Varecha, včera 17:30
Pečená mrkva s cícerom
Foto: Kulinární studio MAFRA
4
porcie
20 minút
príprava
40 minút
na 200 °C

Suroviny

800 g (menšia)
1 ks
1 hlavička
2 PL
25 g
400 g
1 ČL
2 PL
z 1 pomaranča
1 PL




Postup

  1. 1

    Rúru predhrejeme na 200 °C. Mrkvy očistíme a poprekrajujeme ich pozdĺžne na polovice. Väčšie na štvrtiny. Ošúpanú šalotku nakrájame na prúžky. Hlávku cesnaku len prekrojíme na polovicu.

  2. 2

    Hlboký plech potrieme olejom. Rozložíme doň očistené mrkvy, pridáme šalotku a polovice cesnaku rezom nadol. Všetko osolíme a okoreníme. Navrch dáme na plátky nakrájané maslo. Vložíme do rúry vyhriatej na 200 °C a pečieme asi 20 minút.

  3. 3

    Sterilizovaný cícer zlejeme a na sitku prepláchneme vodou. Premiešame ho so sójovou omáčkou a nasypeme na predpečenú mrkvu. Pridáme nahrubo nasekané tekvicové semienka a všetko pečieme ďalších 20 minút, kým bude mrkva mäkká.

  4. 4

    Z pomaranča vytlačíme šťavu a spolu s medom ju vmiešame do horúcej upečenej mrkvy. Podľa chuti ešte dosolíme. Môžeme podávať samostatne alebo aj so zemiakovou kašou a s bielym jogurtom.

Diskusia k receptu