Pad Thai
Zabudni na donášku – tento Pad Thai s Teriyaki tofu ťa prenesie rovno do ulíc Bangkoku! Sladko-pikantná omáčka, chrumkavá zelenina a poriadna dávka Zobraziť celý popisZabudni na donášku – tento Pad Thai s Teriyaki tofu ťa prenesie rovno do ulíc Bangkoku! Sladko-pikantná omáčka, chrumkavá zelenina a poriadna dávka arašidov z neho robia neodolateľný vegánsky hit.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
900 g |
|
400 g |
|
4 PL |
|
250 g (nakrájaná na julienne) |
|
6 ks |
|
4 ks |
|
15 g čerstvý |
|
150 g nasekané |
|
200 g |
|
1 ks |
|
Omáčka: | |
8 PL |
|
4 PL |
|
4 PL čerstvá |
|
2 čl |
|
8 PL |
|
Postup
-
1
Nakrájaj mrkvu na tenké pásiky, nasekaj jarnú cibuľku, koriander a arašidy. Tofu nakrájaj na kocky veľkosti približne 1,5 cm.
- 2
Rezance uvar podľa návodu na obale.
- 3
Priprav omáčku: V malej miske zmiešaj všetky ingrediencie na omáčku. Odlož bokom.
- 4
Opeč tofu: Vo veľkej panvici zohrej olej na stredne vysokej teplote. Pridaj tofu a opeč ho zo všetkých strán dozlatista.
- 5
K tofu v panvici pridaj rezance, omáčku a zeleninu. Miešaj, kým sa všetko zohreje.
- 6
Každú porciu posyp arašidmi, chilli a ďalším koriandrom. Podávaj s mesiačikmi limetky a klíčkami mungo fazule na boku. Pred jedlom dochuť limetkovou šťavou podľa chuti.
Tiež ryžové rezance:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu