Ryžové rezance
Ryžové rezance

Pad Thai

lunter - fotkalunter, 10. júla 2025. Komerčný recept.
Pad Thai
Foto: lunter

Zabudni na donášku – tento Pad Thai s Teriyaki tofu ťa prenesie rovno do ulíc Bangkoku! Sladko-pikantná omáčka, chrumkavá zelenina a poriadna dávka Zobraziť celý popisZabudni na donášku – tento Pad Thai s Teriyaki tofu ťa prenesie rovno do ulíc Bangkoku! Sladko-pikantná omáčka, chrumkavá zelenina a poriadna dávka arašidov z neho robia neodolateľný vegánsky hit.

4
porcie
15 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

900 g
400 g
4 PL
250 g (nakrájaná na julienne)
6 ks
4 ks
15 g čerstvý
150 g nasekané
200 g
1 ks
Omáčka:
8 PL
4 PL
4 PL čerstvá
2 čl
8 PL




Postup

  1. 1

    Nakrájaj mrkvu na tenké pásiky, nasekaj jarnú cibuľku, koriander a arašidy. Tofu nakrájaj na kocky veľkosti približne 1,5 cm.

  2. 2

    Rezance uvar podľa návodu na obale.

  3. 3

    Priprav omáčku: V malej miske zmiešaj všetky ingrediencie na omáčku. Odlož bokom.

  4. 4

    Opeč tofu: Vo veľkej panvici zohrej olej na stredne vysokej teplote. Pridaj tofu a opeč ho zo všetkých strán dozlatista.

  5. 5

    K tofu v panvici pridaj rezance, omáčku a zeleninu. Miešaj, kým sa všetko zohreje.

  6. 6

    Každú porciu posyp arašidmi, chilli a ďalším koriandrom. Podávaj s mesiačikmi limetky a klíčkami mungo fazule na boku. Pred jedlom dochuť limetkovou šťavou podľa chuti.

Diskusia k receptu