Kuracie mäso
Kuracie mäso

Kuracie teriyaki

ryzasos - fotkaRyža SOS, včera 17:30. Komerčný recept.
Kuracie teriyaki
Foto: ryzasos

Ak ste milovníkom japonského jedla a hľadáte jednoduchý recept, ale plný chuti, kuracie teriyaki je ideálnou voľbou. S dostupnými ingredienciami a jednoduchým procesom Zobraziť celý popisAk ste milovníkom japonského jedla a hľadáte jednoduchý recept, ale plný chuti, kuracie teriyaki je ideálnou voľbou. S dostupnými ingredienciami a jednoduchým procesom toto jedlo spája sladkosť hnedého cukru so slaným a umami nádychom sójovej omáčky, umocnenej zázvorom a cesnakom. Výsledkom je šťavnaté kura spolu so SOS ryžou, ideálne na vyváženú a chutnú večeru.
Zdroj: Ryža SOS

Suroviny

200 g
2 ks
2 strúčiky
100 g
50 g
50 g




Postup

  1. 1

    SOS ryžu uvarte podľa návodou na obale.

  2. 2

    Zmiešajte sójovú omáčku, mirin, saké, trochu strúhaného zázvoru a hnedého cukru na panvici na vysokej teplote . Neustále miešajte, aby sa cukor úplne rozpustil. Tento proces je kľúčový, aby mala omáčka správnu konzistenciu a vyváženú chuť.

  3. 3

    Keď sa cukor rozpustí, znížte teplotu a nechajte zmes pomaly zredukovať. Trik je v trpezlivosti - čím dlhšie necháte omáčku redukovať, tým bude hustejšia a koncentrovanejšia.

  4. 4

    Kuracie prsia nakrájajte na rovnomerné kocky. Na panvici zohrejte olivový olej a osmahnite na ňom kuracie kúsky.

  5. 5

    Dochuťte ho soľou, čiernym korením a pridajte prelisovaný cesnak.

  6. 6

    Keď budú kuracie kúsky zlatisté, pridajte omáčku, premiešajte a znížte teplotu.

  7. 7

    Kura podávajte s ryžou posypané sezamom a čerstvo nasekanou pažítkou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia