Kačací dim sum v domácej teriyaki omáčke
šéfkuchár, včera 12:00
Foto: Archív Tomáša Lysého
porcie
príprava
na 120 °C
Suroviny
300 g |
|
500 ml |
|
50 g |
|
40 g |
|
20 ml domáca |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
20 g |
|
20 g čerstvý |
|
50 g |
|
Domáca teriyaki omáčka: | |
200 ml (mirin) |
|
200 ml |
|
130 g |
|
100 ml |
|
Postup
-
1
Stehno dáme do roztopeného kačacieho tuku, aby v ňom bolo úplne ponorené, a pečieme v rúre zohriatej na 120 °C asi 2 hodiny, dĺžka tepelnej úpravy závisí od veľkosti stehna.
- 2
Na teriyaki omáčku zmiešame mirin, saké, cukor, sójovú omáčku a necháme pri miernom vare redukovať. Dávame pozor, aby sa teriyaki nespálila.
- 3
Kačaciu pečeň opečieme, nakrájame na malé kocky, zmiešame s mäsom obratým z upečených kačacích stehien, s nasekanou jarnou cibuľkou a najemno nasekanými hubami shiitake. Dochutíme soľou, korením, domácou teriyaki omáčkou a najemno nastrúhaným zázvorom.
- 4
Kačacou zmesou naplníme gyoza cesto a uzatvoríme ho do tvaru trojuholníkov.
- 5
Takto pripravené dim sum dáme na paru, naparujeme asi 3 minúty, potom zo spodnej strany opečieme dochrumkava. Podávame s domácou teriyaki omáčkou, najemno nakrájaným zázvorom a jarnou cibuľkou.
Tiež mäso:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu