Kačacie mäso
Kačacie mäso

Kačací dim sum v domácej teriyaki omáčke

Tomáš Lysý
šéfkuchár, včera 12:00
Kačací dim sum v domácej teriyaki omáčke
Foto: Archív Tomáša Lysého
4
porcie
30 minút
príprava
120 minút
na 120 °C

Suroviny

300 g
500 ml
50 g
40 g
20 ml domáca
podľa chuti
podľa chuti
20 g
20 g čerstvý
50 g
Domáca teriyaki omáčka:
200 ml (mirin)
200 ml
130 g
100 ml




Postup

  1. 1

    Stehno dáme do roztopeného kačacieho tuku, aby v ňom bolo úplne ponorené, a pečieme v rúre zohriatej na 120 °C asi 2 hodiny, dĺžka tepelnej úpravy závisí od veľkosti stehna.

  2. 2

    Na teriyaki omáčku zmiešame mirin, saké, cukor, sójovú omáčku a necháme pri miernom vare redukovať. Dávame pozor, aby sa teriyaki nespálila.

  3. 3

    Kačaciu pečeň opečieme, nakrájame na malé kocky, zmiešame s mäsom obratým z upečených kačacích stehien, s nasekanou jarnou cibuľkou a najemno nasekanými hubami shiitake. Dochutíme soľou, korením, domácou teriyaki omáčkou a najemno nastrúhaným zázvorom.

  4. 4

    Kačacou zmesou naplníme gyoza cesto a uzatvoríme ho do tvaru trojuholníkov.

  5. 5

    Takto pripravené dim sum dáme na paru, naparujeme asi 3 minúty, potom zo spodnej strany opečieme dochrumkava. Podávame s domácou teriyaki omáčkou, najemno nakrájaným zázvorom a jarnou cibuľkou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia