Trhané pečené mäso
Trhané pečené mäso

Trhané bravčové mäso Pulled pork fotorecept

kucharka - fotkakucharka, 7. decembra 2024
Trhané bravčové mäso Pulled pork (fotorecept)
Foto: kucharka

Obmena známeho jedla. Exotická kombinácia chutí. Najviac sa hodí s čínskymi bao buns.

10 minút
príprava
3-6 hodín minút
tepelná úprava

Suroviny

3 kg
2 ks
Omáčka:
5 PL
4 PL
3 PL
2 PL
2 strúčiky (rozpučený)
4 cm (rozpučený)




Postup

  1. 1

    Všetky uvedené suroviny na omáčku. Čínske korenie piatich chutí je mix z badiánu, klinčeka, škorice, sečuánskeho korenia a feniklových semienok.

    Trhané bravčové mäso Pulled pork (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Nachystáme mäso. Ja som ho musela prekrojiť na 3 časti, aby sa mi zmestilo do hrnca :-)

    Trhané bravčové mäso Pulled pork (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Omáčku "vmasírujeme" do mäsa. Na dno zapekacej misy poukladáme nakrájanú cibuľu (cibuľa v originál recepte nebola). Zvyšok omáčky vylejeme do misy na mäso.

    Trhané bravčové mäso Pulled pork (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Vložíme do Crockpot-u a varíme 3 hodiny na High alebo 6 hodín na Low. Samozrejme, môže sa pomaly piecť prikryté aj v rúre. Upečené mäso položíme na tanier a vidličkou "trháme".

    Trhané bravčové mäso Pulled pork (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Ja mäso premiešam aj s pečenou cibuľou, veľmi nám to tak chutí. Podávala som s bao buns. Bao buns neboli typické z kysnutého cesta, našla som rýchlejší recept: 200 g hladká múka, lyžička cukru, 1 prášok do pečiva, 100 ml mlieka, 1 lyžica octu, 1 lyžica oleja, soľ. Zmiešať, vyvaľkať na oválne buchtičky, vrch potrieť olejom, preložiť a variť na pare.

    Trhané bravčové mäso Pulled pork (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Niekedy mäsom plním aj tortilly, alebo len tak na chleba. Tiež sa môže jesť aj s ryžou…

    Trhané bravčové mäso Pulled pork (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Mäso s cibuľou ako to miešam ja, a ako to nebolo v originál recepte :-)

    Trhané bravčové mäso Pulled pork (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

evanaaa
Haha, práve jem trhané mäso, ale hotové lúpené, mám ho vo veľkej žemli, ktorú som potrela feferónovou horčicou a vrch som pokvapkala chrenovou majonézou.....neviem, či by som si trúfla spraviť sama.
2x jerica a haji
haji
Tyjo, pěkný receptík, exotický pro mě i chutí, nejenom způsobem servisu. Hmmm
mijaita
Bao buns me baví, k nejaké přiležitosti je zase udělám, plněné tímhle tvým trhaným masem. Más ho přepychové!


1x haji
kucharka
@mijaita (8.12.2024 15:35)
Ďakujem. Bao buns sú dobrota a náramne sa hodia k tomuto mäsu, koreniny sú čínske.
Daj potom vedieť.
1x haji
jerica
Milá @kucharka , Tvoj recept už je vytlačený A4. Veľmi mám rada kombinácie exotickej chuti. Určite neostane na papieri. KK to istíí !

1x haji
kucharka
@jerica (9.12.2024 00:15)
To som rada, že sa recept páči… veď o to ide - podeliť sa :-)
Keď skúsiš, daj vedieť ako chutilo. Príjemný utorok prajem.
babidka
Prave skusam robit trhane maso v sous vide.Tyc na varenie mam asi 1 mesiac, zatial som skusala kuracie maso, kacky a bravcovu krkovicku.No a na rade su teraz bao buns .Skusim cesto podla tvojho receptu.Maso sa bude varit az do rana, potom trochu chladit....uvidime.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia