Trhané bravčové mäso Pulled pork fotorecept
Foto: kucharka
Obmena známeho jedla. Exotická kombinácia chutí. Najviac sa hodí s čínskymi bao buns.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Všetky uvedené suroviny na omáčku. Čínske korenie piatich chutí je mix z badiánu, klinčeka, škorice, sečuánskeho korenia a feniklových semienok.
-
2
Nachystáme mäso. Ja som ho musela prekrojiť na 3 časti, aby sa mi zmestilo do hrnca :-)
-
3
Omáčku "vmasírujeme" do mäsa. Na dno zapekacej misy poukladáme nakrájanú cibuľu (cibuľa v originál recepte nebola). Zvyšok omáčky vylejeme do misy na mäso.
-
4
Vložíme do Crockpot-u a varíme 3 hodiny na High alebo 6 hodín na Low. Samozrejme, môže sa pomaly piecť prikryté aj v rúre. Upečené mäso položíme na tanier a vidličkou "trháme".
-
5
Ja mäso premiešam aj s pečenou cibuľou, veľmi nám to tak chutí. Podávala som s bao buns. Bao buns neboli typické z kysnutého cesta, našla som rýchlejší recept: 200 g hladká múka, lyžička cukru, 1 prášok do pečiva, 100 ml mlieka, 1 lyžica octu, 1 lyžica oleja, soľ. Zmiešať, vyvaľkať na oválne buchtičky, vrch potrieť olejom, preložiť a variť na pare.
-
6
Niekedy mäsom plním aj tortilly, alebo len tak na chleba. Tiež sa môže jesť aj s ryžou…
-
7
Mäso s cibuľou ako to miešam ja, a ako to nebolo v originál recepte :-)
Nieje to nič zložité, vlastne sa to robí samo :-)
Skús, budeš prekvapená, aké je to jednoduché.
Ďakujem dievčence za pekný komentár. Veru áno, je to dobrota.
Ďakujem. Bao buns sú dobrota a náramne sa hodia k tomuto mäsu, koreniny sú čínske.
Daj potom vedieť.
To som rada, že sa recept páči… veď o to ide - podeliť sa :-)
Keď skúsiš, daj vedieť ako chutilo. Príjemný utorok prajem.