porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1 hrnček |
|
2 hrnčeky |
|
1/2 ČL |
|
1 ks |
|
6 ks |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
3 PL |
|
1 ČL |
|
2-3 ČL |
|
1 bal. (neúdené, údené) |
|
6 PL |
|
|
Postup
-
1
Ryžu umyjeme pod studenou vodou kým nie je voda čistá a dáme ju do hrnca s vodou v pomere 1 hrnček ryže 2 hrnčeky vody. Osolíme, zapneme sporák na najsilnejšie (ale najmenší varič) kým ryža nezačne vrieť, potom hrniec zakryjeme pokrievkou, ohrev stíšime na najslabšie a necháme variť presne 18 minút. Po 18 minútach necháme ešte dôjsť 5-10 minút pod pokrievkou. (Počas varenia nedávame dole pokrievku, veríme procesu.)
- 2
Pripravíme si omáčku na ryžu z majonézy, medu a sriracha mayonézy. Všetko ako je v surovinách napísané spolu zmiešame. Omáčka by mala byť veľmi jemne pikantná, sladká a majonézová.
- 3
Nakrájame si zeleninu a ovocie, mrkvu strúham so škrabkou, ostatná zelenina na kolieska alebo kocky, podľa chuti môžete pridať na čo máte chuť.
- 4
Uvarenú ryžu rozprestrieme na plech alebo tanier kde ju necháme trochu ochladiť. Následne zmiešame s omáčkou ktorú sme si pripravili v kroku č. 2.
- 5
Tofu (údené alebo nie, podľa chuti, mne osobne chutí lepšie údené) nakrájame na malé kocky a zalejeme sójovou omáčkou a necháme postáť 10-15 minút aby nasiaklo. Na panvicu dáme olej a keď je rozpálený, tofu orestujeme aby malo zlatistú farbu (cca 10-15 minút).
- 6
Do misky dáme na spodok ryžu zmiešanú s omáčkou a na vrch poukladáme orestované tofu, zeleninu a ovocie podľa chuti. Pofŕkame zvyšnou omáčkou a vychutnávame!
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu