Recepty, kde je mrkva
Fasolada - národné jedlo Grécka
Fasolada sa stala gréckym národným jedlom až v 20. storočí, ale recept sa traduje už...
Teľací steak v citrónovej strúhanke s mrkvovým pyré
Citrónová strúhanka: V kuchynskom robote rozmixujeme
strúhanku, kurkumu, citrónovú kôru, soľ a počas
mixovania prilievame roztopené...
Teľacie „osso buco“ s gremolatou a so zemiakovými rösti
Na prípravu nálevu, v ktorom budeme dusiť teľacie lýtko,
zmiešame víno s vodou, pridáme čierne...
Paradajkové cestoviny s fazuľovými guľôčkami
Možno aj vy máte radi cestoviny s mäsovými guľkami, ale
aj táto verzia s týmito fazuľovými...
Špikovaný diviačí krk s yorkshirskym pudingom
Najprv prípravíme nálev na mäso: Zmiešame vodu, červené víno, cesnak, cibuľu, bobkový list,...
Bavorská krémová polievka
Keďže vonku je sychravé novembrové počasie napriek tomu, že je máj - chcela som na
zahriatie...
Hernekeitto - národné jedlo Fínska
Táto polievka sa môže jesť iba vo štvrtok, aby kresťania lepšie zniesli piatkový pôst. Fínsky...
Sendvič s grilovaným marinovaným tofu
Kapustu nakrájame na tenké pásiky, mrkvu nastrúhame pomocou škrabky. K zelenine pridáme tahini, med,...
Šelinku - národné jedlo Slovinska
Šelinka alebo šjelna pochádza z oblasti Vipava. V dávnych časoch bola veľmi obľúbená, podávala sa...
Bœuf à la bourguigne - národne jedlo Francúzska
Pomaly varené mäso na víne. Korene tohto jedla siahajú, ako inak, do oblasti Burgundy....
Irish stew - národné jedlo Írska
V 16. storočí si prvýkrát našli cestu do Severného Írska zemiaky. Rýchlo sa osvedčili a stali...
Králik na smotane podľa Romana Paulusa
Vyskúšal som už viacej receptov na králika na smotane, tento je zatiaľ najlepší.
Mrkvová polievka
Recept ako stvorený na zahriatie a doplnenie vitamínov,
ktorých nikdy nie je dosť.
Pastiersky koláč so šošovicou
Originál recept možno poznáte pod názvom
Shepherds Pie. Pochádza z britskej kuchyne a
pripravuje sa z...
Soppa tal-Armla - národné jedlo Malty
Varí sa z ľahko dostupných a lacných surovín, ktoré si môžu dovoliť aj „samoživiteľky“.
Názov...
Griki - národné jedlo Lotyšska
Pred sto rokmi bolo Rusko svetovým lídrom v produkcii pohánky a Lotyši si ju dokonca
adoptovali do svojho...
Mrkvová polievka s Harissa pastou a údeným tofu
Najskôr si pripravíme Harissa pastu.
Kapie upečieme v rúre pri teplote 180 stupňov, kým nezmäknú....
Závitky zo sivoňa a z údeného lososa s dvojfarebnou omáčkou
Špenát umyjeme, osušíme a orestujeme na
masle. Osolíme a okoreníme.
Polievka z daniela s knedličkami a hlivou
Ostali mi kostí z daniela, tak som urobil z nich takúto sviatočnú poľovnícku polievku, ktorú...
Šunkovo-jogurtové cestoviny
Všetko čo zvýšilo od Veľkej noci som dnes spojila s cestovinami do chutného ľahkého jedla.
Teľací wellington s hríbovým fášom a so zemiakovou kašou
Nakrájané očistené zemiaky uvaríme v osolenej vode domäkka. Zemiaky scedíme, pridáme ohriate mlieko
s maslom a...
Jahňacie mäso v zelenej palacinke s karfiolovým pyré
Cherry paradajky umyjeme, vysušíme a rozpolíme. Naukladáme
na plech vystlaný papierom na pečenie, osolíme a...
Zeleninová polievka so sklenými rezancami
Máte radi ázijskú kuchyňu? Profesionálny kuchár pripraví zeleninovú polievku s hovädzím
vývarom a sklenými rezancami, tak...
Zemiakový šalát - recept pre začiatočníkov
Zemiakový šalát patrí už tradične k sviatkom a aby nebol následne dôvodom problémov s trávením, po...
„Lenivé“ holúbky s pekinskou kapustou
Mám rada holúbky ale občas nemám čas na ich zložitú prípravu. Tento recept je ich
alternatívou...
Tatranský kohút
K tejto delikatese ma inšpirovali dvaja ľudia, za to im ďakujem. @Tatranka s pečenými
rebrami...
Zelerová polievka s pohánkou
Na masle opečieme nakrájanú zeleninu. Zalejeme vývarom, pridáme prepláchnutú pohánku, soľ, korenie...
Zeleninové ozdoby
Keďže na Veľkú noc sa snažíme jedlá aj pekne naservírovať, prikladám jednoduchý
spôsob ako vyrobiť kvety...
Mrkva v kokose
Toto je jedna bleskovka na využitie varenej mrkvy. Taká ľahká večera, alebo televízna
chuťovka...

Fasolada - národné jedlo Grécka
Fasolada sa stala gréckym národným jedlom až v 20. storočí, ale recept sa traduje už...

Teľací steak v citrónovej strúhanke s mrkvovým pyré
Citrónová strúhanka: V kuchynskom robote rozmixujeme strúhanku, kurkumu, citrónovú kôru, soľ a počas mixovania prilievame roztopené...

Teľacie „osso buco“ s gremolatou a so zemiakovými rösti
Na prípravu nálevu, v ktorom budeme dusiť teľacie lýtko, zmiešame víno s vodou, pridáme čierne...

Paradajkové cestoviny s fazuľovými guľôčkami
Možno aj vy máte radi cestoviny s mäsovými guľkami, ale aj táto verzia s týmito fazuľovými...

Špikovaný diviačí krk s yorkshirskym pudingom
Najprv prípravíme nálev na mäso: Zmiešame vodu, červené víno, cesnak, cibuľu, bobkový list,...

Bavorská krémová polievka
Keďže vonku je sychravé novembrové počasie napriek tomu, že je máj - chcela som na zahriatie...

Hernekeitto - národné jedlo Fínska
Táto polievka sa môže jesť iba vo štvrtok, aby kresťania lepšie zniesli piatkový pôst. Fínsky...

Sendvič s grilovaným marinovaným tofu
Kapustu nakrájame na tenké pásiky, mrkvu nastrúhame pomocou škrabky. K zelenine pridáme tahini, med,...

Šelinku - národné jedlo Slovinska
Šelinka alebo šjelna pochádza z oblasti Vipava. V dávnych časoch bola veľmi obľúbená, podávala sa...

Bœuf à la bourguigne - národne jedlo Francúzska
Pomaly varené mäso na víne. Korene tohto jedla siahajú, ako inak, do oblasti Burgundy....

Irish stew - národné jedlo Írska
V 16. storočí si prvýkrát našli cestu do Severného Írska zemiaky. Rýchlo sa osvedčili a stali...

Králik na smotane podľa Romana Paulusa
Vyskúšal som už viacej receptov na králika na smotane, tento je zatiaľ najlepší.

Mrkvová polievka
Recept ako stvorený na zahriatie a doplnenie vitamínov, ktorých nikdy nie je dosť.

Pastiersky koláč so šošovicou
Originál recept možno poznáte pod názvom Shepherds Pie. Pochádza z britskej kuchyne a pripravuje sa z...

Soppa tal-Armla - národné jedlo Malty
Varí sa z ľahko dostupných a lacných surovín, ktoré si môžu dovoliť aj „samoživiteľky“. Názov...

Griki - národné jedlo Lotyšska
Pred sto rokmi bolo Rusko svetovým lídrom v produkcii pohánky a Lotyši si ju dokonca adoptovali do svojho...

Mrkvová polievka s Harissa pastou a údeným tofu
Najskôr si pripravíme Harissa pastu. Kapie upečieme v rúre pri teplote 180 stupňov, kým nezmäknú....

Závitky zo sivoňa a z údeného lososa s dvojfarebnou omáčkou
Špenát umyjeme, osušíme a orestujeme na masle. Osolíme a okoreníme.

Polievka z daniela s knedličkami a hlivou
Ostali mi kostí z daniela, tak som urobil z nich takúto sviatočnú poľovnícku polievku, ktorú...

Šunkovo-jogurtové cestoviny
Všetko čo zvýšilo od Veľkej noci som dnes spojila s cestovinami do chutného ľahkého jedla.

Teľací wellington s hríbovým fášom a so zemiakovou kašou
Nakrájané očistené zemiaky uvaríme v osolenej vode domäkka. Zemiaky scedíme, pridáme ohriate mlieko s maslom a...

Jahňacie mäso v zelenej palacinke s karfiolovým pyré
Cherry paradajky umyjeme, vysušíme a rozpolíme. Naukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie, osolíme a...

Zeleninová polievka so sklenými rezancami
Máte radi ázijskú kuchyňu? Profesionálny kuchár pripraví zeleninovú polievku s hovädzím vývarom a sklenými rezancami, tak...

Zemiakový šalát - recept pre začiatočníkov
Zemiakový šalát patrí už tradične k sviatkom a aby nebol následne dôvodom problémov s trávením, po...

„Lenivé“ holúbky s pekinskou kapustou
Mám rada holúbky ale občas nemám čas na ich zložitú prípravu. Tento recept je ich alternatívou...

Tatranský kohút
K tejto delikatese ma inšpirovali dvaja ľudia, za to im ďakujem. @Tatranka s pečenými rebrami...

Zelerová polievka s pohánkou
Na masle opečieme nakrájanú zeleninu. Zalejeme vývarom, pridáme prepláchnutú pohánku, soľ, korenie...

Zeleninové ozdoby
Keďže na Veľkú noc sa snažíme jedlá aj pekne naservírovať, prikladám jednoduchý spôsob ako vyrobiť kvety...

Mrkva v kokose
Toto je jedna bleskovka na využitie varenej mrkvy. Taká ľahká večera, alebo televízna chuťovka...