Teľací steak v citrónovej strúhanke s mrkvovým pyré
šéfkuchár Pension & Restaurant Meridiana Bojnice, 16. mája 2019
Foto: Pravda - Robert Hüttner
porcie
príprava
Suroviny
1 kg |
|
|
|
|
|
|
|
Citrónová strúhanka: | |
80 g |
|
25 g |
|
10 g |
|
|
|
|
|
Mrkvové pyré: | |
200 g |
|
25 g |
|
100 ml |
|
|
|
Pučené zemiaky: | |
600 g |
|
1 ks |
|
25 g |
|
|
|
|
|
Fazuľky: | |
200 g |
|
8 plátkov |
|
Postup
-
1
Citrónová strúhanka: V kuchynskom robote rozmixujeme strúhanku, kurkumu, citrónovú kôru, soľ a počas mixovania prilievame roztopené maslo (25 g).
- 2
Fazuľky zabalíme do prosciutta a opečieme na panvici.
- 3
Mrkvové pyré: Mrkvu uvaríme domäkka, rozmixujeme spolu s maslom a smotanou na šľahanie.
- 4
Pučené zemiaky: Očistené pokrájané zemiaky uvaríme v osolenej vode, scedíme a popučíme s 25 g masla a nakrájanou jarnou cibuľkou. Dochutíme soľou a čiernym korením.
- 5
Teľacie karé očistíme od kože a tuku a nakrájame na rovnaké časti. Mäso ochutíme soľou a čiernym korením, osmažíme na panvici alebo grile a tepelnú úpravu dokončíme v predhriatej rúre, zhruba 10 minút. Posledné 2 minúty steaky už pečieme s nanesenou citrónovou strúhankou.
- 6
Na tanieri steak podávame s pučenými zemiakmi, fazuľkou v prosciutte a mrkvovým pyré. Môžeme pridať slaninový chips - plátok slaniny upečený v rúre pri 175 °C dozlatista.
Tiež teľací steak:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu