Jahňacie mäso v zelenej palacinke s karfiolovým pyré
šéfkuchár Savoy Restaurantu hotela Radisson Blu Carlton**** Bratislava, 22. apríla 2019
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Postup
-
1
Cherry paradajky umyjeme, vysušíme a rozpolíme. Naukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie, osolíme a dáme do rúry zohriatej na 60 °C na celú noc, kým sa nevysušia.
- 2
Hlavičku cesnaku prekrojíme, položíme na alobal, pokvapkáme olejom, osolíme a okoreníme. Zabalíme a dáme piecť pri 180 °C na 20 minút domäkka.
- 3
Polovicu karfiolu očistíme, nakrájame na väčšie kusy a dáme do mlieka. Pridáme soľ a čierne korenie, uvaríme domäkka, scedíme a karfiol rozmixujeme na pyré spolu s očisteným upečeným cesnakom. Pridáme maslo a trošku precedeného mlieka. Z druhej polovice karfiolu odložíme jednu ružičku, z ktorej urobíme hoblinky. Zvyšok blanšírujeme vo vriacej osolenej vode asi 4 minúty, scedíme, necháme vychladnúť a vysušíme. Potom karfiol opečieme na masle.
- 4
Jahňací chrbát umyjeme a očistíme od blán. Naporciujeme na cca 180 g, osolíme a okoreníme. Na panvici rozpálime olej a mäso opekáme zo všetkých strán 4–5 minút. Pridáme nožom rozpučený strúčik cesnaku, dochutíme tymianom, oblievame maslom a opekáme asi 2 minúty, nesmie však prihorieť. Výpek použijeme na omáčku. Jahňací chrbát vyberieme a necháme odležať 5 minút. Z výpeku vyberieme cesnak a tymian, pridáme na kocky nakrájanú koreňovú zeleninu, opečieme dohneda, pridáme pokrájanú cibuľu. Spolu restujeme, podlejeme vývarom a zredukujeme o polovicu. Do omáčky primiešame maslo.
- 5
Lesné huby očistíme, vysušíme a opečieme na masle. Dochutíme soľou, čiernym korením a tymianom. Palacinky: Vymiešame cesto a pridáme k nemu rozmixovaný medvedí cesnak s lyžicou oleja. Upečieme palacinky z oboch strán.
- 6
Jahňacinu zabalíme do palaciniek a nakrájame. Podávame s karfiolovým pyré, orestovanými hubami, sušenýmii cherry paradajkami, opečeným karfiolom a pokvapkáme omáčkou. Dozdobíme hoblinkami karfiolu.
Tiež jahňacie mäso:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu