Marinované kuracie prsia
Marinované kuracie prsia

Marinované kuracie prsia s restovanou zeleninou

Jozef Riska
šéfkuchár Savoy Restaurantu hotela Radisson Blu Carlton**** Bratislava, 21. apríla 2019
Marinované kuracie prsia s restovanou zeleninou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie

Suroviny

4 ks (s kožou)
2 ks
500 g
500 g
100 g (kukurička, patizón, kaleráb, pór)
50 g
10 g
1 strúčik
podľa potreby




Postup

  1. 1

    Restovaná zelenina: Mrkvu a špargľu očistíme. Zvyšnú baby zeleninu umyjeme. Prichystáme hrniec so slanou vodou, privedieme do varu a blanšírujeme mrkvu so špargľou. Po vytiahnutí mrkvy a špargle blanšírujeme baby zeleninu 4–5 minút. Na panvici roztopíme maslo, pridáme blanšírovanú zeleninu a restujeme, osolíme a okoreníme.

  2. 2

    Kuracie prsia umyjeme, očistíme, osolíme, okoreníme a namarinujeme prsia do kefíru. Dáme do chladničky na 24 hodín. Prsia vyberieme, osušíme, opečieme na panvici najprv kožou nadol, potom z každej strany.

  3. 3

    Prsia uložíme na plech a dáme do rúry zohriatej na 200 °C. Pečieme 10 minút. Výpek z panvičky zlejeme. Na panvicu pridáme pokrájanú cibuľu a cesnak a orestujeme ich. Pridáme tymian, podlejeme vývarom, zredukujeme na polovicu, pridáme maslo a odstavíme.

Diskusia k receptu