Marinované kuracie prsia s restovanou zeleninou
šéfkuchár Savoy Restaurantu hotela Radisson Blu Carlton**** Bratislava, 21. apríla 2019
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcie
Suroviny
4 ks (s kožou) |
|
2 ks |
|
500 g |
|
500 g |
|
100 g (kukurička, patizón, kaleráb, pór) |
|
50 g |
|
10 g |
|
1 strúčik |
|
|
|
|
|
podľa potreby |
|
|
|
|
Postup
-
1
Restovaná zelenina: Mrkvu a špargľu očistíme. Zvyšnú baby zeleninu umyjeme. Prichystáme hrniec so slanou vodou, privedieme do varu a blanšírujeme mrkvu so špargľou. Po vytiahnutí mrkvy a špargle blanšírujeme baby zeleninu 4–5 minút. Na panvici roztopíme maslo, pridáme blanšírovanú zeleninu a restujeme, osolíme a okoreníme.
- 2
Kuracie prsia umyjeme, očistíme, osolíme, okoreníme a namarinujeme prsia do kefíru. Dáme do chladničky na 24 hodín. Prsia vyberieme, osušíme, opečieme na panvici najprv kožou nadol, potom z každej strany.
- 3
Prsia uložíme na plech a dáme do rúry zohriatej na 200 °C. Pečieme 10 minút. Výpek z panvičky zlejeme. Na panvicu pridáme pokrájanú cibuľu a cesnak a orestujeme ich. Pridáme tymian, podlejeme vývarom, zredukujeme na polovicu, pridáme maslo a odstavíme.
Tiež kuracie prsia:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu