Závitky zo sivoňa a z údeného lososa s dvojfarebnou omáčkou
šéfkuchár Savoy Restaurantu hotela Radisson Blu Carlton**** Bratislava, 25. apríla 2019
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcie
Suroviny
8 filiet |
|
400 g (plátky) |
|
4 ks |
|
400 g |
|
200 g |
|
|
|
20 g |
|
50 g |
|
20 g |
|
100 g |
|
100 g |
|
|
|
10 g |
|
10 ml |
|
2 PL |
|
1 PL |
|
500 g |
|
1 ks |
|
|
|
100 ml |
|
1 ks |
|
|
Postup
-
1
Špenát umyjeme, osušíme a orestujeme na masle. Osolíme a okoreníme.
- 2
Hrášok blanšírujeme vo vriacej osolenej vode asi 30 sekúnd, vyberieme, osušíme a orestujeme na masle. Osolíme a okoreníme a rozmixujeme.
- 3
Cibuľu, cesnak, zeler a mrkvu nakrájame nadrobno. Do hrnca dáme olivový olej, pridáme nakrájané ingrediencie a opečieme. Pridáme tymian. Všetko podlejeme bielym vínom, zredukujeme a pridáme paradajkový pretlak. Orestujeme a poprášime červenou paprikou. Podlejeme ľubovoľným vývarom. Pridáme skelety kôrovcov, bobkový list, varíme 3 hodiny a prilievame vodu. Precedíme. Do omáčky pridáme soľ, korenie, smotanu a citrónovú šťavu. Prevaríme a zredukujeme na polovicu. Pridáme maslo.
- 4
Filety sivoňa vykostíme, odstránime kožu a naukladáme na fóliu vedľa seba. Rybu osolíme a okoreníme. Na filety naukladáme špenát, naň dáme plátky údeného lososa. Vytvarujeme roládu, stiahneme do fólie a na koncoch fóliu zauzlíme napevno. Roládu varíme vo vriacej vode 6–7 minút. Potom ju rozbalíme a obalíme morskou riasou nori.
Tiež závitky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu