Mrkvový koláč s makom fotorecept
Štefan Psotný
šéfkuchár hotela Strachanovka*** v Liptovskom Jáne, 12. apríla 2019
šéfkuchár hotela Strachanovka*** v Liptovskom Jáne, 12. apríla 2019
Foto: Pravda - Ivan Majerský
10
porcií
porcií
20 minút
príprava
príprava
40 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
1,5 hrnčeka |
|
1 hrnček |
|
2 ks |
|
3 ks |
|
1,5 hrnčeka |
|
1,5 KL |
|
2 KL |
|
1,5 KL |
|
1 KL |
|
100 g |
|
Krém: | |
100 g |
|
1/2 hrnčeka |
|
50 g |
|
1 KL |
|
Na posypanie: | |
|
Postup
-
1
Žĺtky vymiešame s hnedým cukrom.
-
2
Za stáleho miešania pridáme olej, múku s kypriacim práškom a so sódou, vanilkový cukor a škoricu. Nakoniec pridáme najemno postrúhanú mrkvu, mak a sneh vyšľahaný z bielkov.
-
3
Masu preložíme do vymastenej formy a pečieme pri 180 °C približne 40 minút.
- 4
Zo smotanovej nátierky, z masla, pomarančovej šťavy a práškového cukru vyšľaháme hladký krém, ktorým potrieme vychladnutý upečený koláč. Vrch koláča môžeme dozdobiť zvyšným krémom, postrúhanou mrkvou a posekanými orechmi.
- 4
Diskusia k receptu