Mrkvový koláč s makom fotorecept
Štefan Psotný
šéfkuchár hotela Strachanovka*** v Liptovskom Jáne, 12. apríla 2019
šéfkuchár hotela Strachanovka*** v Liptovskom Jáne, 12. apríla 2019

Foto: Pravda - Ivan Majerský
10
porcií
porcií
20 minút
príprava
príprava
40 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
| 1,5 hrnčeka |
|
| 1 hrnček |
|
| 2 ks |
|
| 3 ks |
|
| 1,5 hrnčeka |
|
| 1,5 KL |
|
| 2 KL |
|
| 1,5 KL |
|
| 1 KL |
|
| 100 g |
|
| Krém: | |
| 100 g |
|
| 1/2 hrnčeka |
|
| 50 g |
|
| 1 KL |
|
| Na posypanie: | |
|
|
|
Postup
-
1
Žĺtky vymiešame s hnedým cukrom.
-
2
Za stáleho miešania pridáme olej, múku s kypriacim práškom a so sódou, vanilkový cukor a škoricu. Nakoniec pridáme najemno postrúhanú mrkvu, mak a sneh vyšľahaný z bielkov.
-
3
Masu preložíme do vymastenej formy a pečieme pri 180 °C približne 40 minút.
- 4
Zo smotanovej nátierky, z masla, pomarančovej šťavy a práškového cukru vyšľaháme hladký krém, ktorým potrieme vychladnutý upečený koláč. Vrch koláča môžeme dozdobiť zvyšným krémom, postrúhanou mrkvou a posekanými orechmi.
- 4








Diskusia k receptu