Mrkvová polievka s Harissa pastou a údeným tofu
Foto: lunter
porcie
príprava
na 180 °C
Suroviny
Harissa pasta: | |
4 ks (alebo sušené paradajky) |
|
2 ks |
|
2 strúčiky |
|
1/4 ČL |
|
|
|
1/4 ČL |
|
1/2 PL |
|
1 PL |
|
|
|
Mrkvová polievka: | |
80 g |
|
1 ks malá |
|
2 strúčiky |
|
1 ČL |
|
1 ČL |
|
2 PL |
|
2,5 šálky |
|
1,5 l |
|
|
|
2 PL |
|
2 PL |
|
1 bal. |
|
|
Postup
-
1
Najskôr si pripravíme Harissa pastu. Kapie upečieme v rúre pri teplote 180 stupňov, kým nezmäknú. Zbavíme ich šupiek a dužinu dáme do mixéra. Pridáme čerstvé nakrájané chilli papričky, cesnak, celé čierne korenie, soľ, rímsku rascu, citrónovú šťavu a sušený koriander. Všetko rozmixujeme na pastu, ktorú môžeme v prípade potreby rozriediť olivovým olejom.
- 2
Polievku pripravíme tak, že na olivovom oleji orestujeme nakrájanú cibuľu, pór a cesnak. Pridáme nakrájanú mrkvu, soľ, rascu a restujeme asi 10 minút. Zmes zalejeme vývarom a dusíme domäkka, potom polievku rozmixujeme. Dochutíme Harissa pastou, šťavou z citróna, zázvorom a v prípade potreby ešte osolíme.
- 3
Extra tip: Na olivovom oleji orestujeme na kocky nakrájané údené tofu. Keď jemne zhnedne, preložíme ho do misky. Na rovnakej panvici orestujeme píniové oriešky spolu s petržlenovou vňaťou.
- 4
Polievku môžeme servírovať ozdobenú píniovými orieškami s petržlenovou vňaťou, prípadne aj s kockami restovaného údeného tofu.
Tiež mrkvová polievka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu