Mrkvová polievka
Mrkvová polievka

Mrkvová polievka s Harissa pastou a údeným tofu

lunter - fotkalunter, 26. apríla 2019. Komerčný recept.
Mrkvová polievka s Harissa pastou a údeným tofu
Foto: lunter
4
porcie
30 minút
príprava
60 minút
na 180 °C

Suroviny

Harissa pasta:
4 ks (alebo sušené paradajky)
2 ks
2 strúčiky
1/4 ČL
1/4 ČL
1/2 PL
1 PL
Mrkvová polievka:
80 g
1 ks malá
2 strúčiky
1 ČL
1 ČL
2 PL
2,5 šálky
1,5 l
2 PL
2 PL
1 bal.




Postup

  1. 1

    Najskôr si pripravíme Harissa pastu. Kapie upečieme v rúre pri teplote 180 stupňov, kým nezmäknú. Zbavíme ich šupiek a dužinu dáme do mixéra. Pridáme čerstvé nakrájané chilli papričky, cesnak, celé čierne korenie, soľ, rímsku rascu, citrónovú šťavu a sušený koriander. Všetko rozmixujeme na pastu, ktorú môžeme v prípade potreby rozriediť olivovým olejom.

  2. 2

    Polievku pripravíme tak, že na olivovom oleji orestujeme nakrájanú cibuľu, pór a cesnak. Pridáme nakrájanú mrkvu, soľ, rascu a restujeme asi 10 minút. Zmes zalejeme vývarom a dusíme domäkka, potom polievku rozmixujeme. Dochutíme Harissa pastou, šťavou z citróna, zázvorom a v prípade potreby ešte osolíme.

  3. 3

    Extra tip: Na olivovom oleji orestujeme na kocky nakrájané údené tofu. Keď jemne zhnedne, preložíme ho do misky. Na rovnakej panvici orestujeme píniové oriešky spolu s petržlenovou vňaťou.

  4. 4

    Polievku môžeme servírovať ozdobenú píniovými orieškami s petržlenovou vňaťou, prípadne aj s kockami restovaného údeného tofu.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia