Zapekané lasagne
Foto: galbani
Chutný obed pre 4 osoby.
porcie
príprava
na 200 °C
Suroviny
3 bal. (3 x 125 g) |
|
250 g vaječné |
|
500 g |
|
100 g |
|
30 g |
|
|
|
|
|
Bolonská omáčka: | |
1 ks |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
250 ml |
|
1 pohár |
|
500 g (250 g hovädzie a 250 g bravčové) |
|
250 ml (alebo 30 g paradajkového pretlaku) |
|
|
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Najskôr pripravte bolonskú omáčku. Očistenú a nakrájanú cibuľu, mrkvu a zeler orestujte na panvici v zmesi oleja a masla. Pridajte mleté mäso a niekoľko minút pri vysokej teplote sprudka opekajte. Prilejte červené víno a pri stále vysokej teplote ho nechajte odpariť.
- 2
Pridajte paradajkovú omáčku (alebo paradajkový pretlak rozpustený v troške vývaru), vývar, korenie, soľ a za občasného miešania a dolievania zvyšku vývaru varte v čiastočne zakrytej panvici aspoň 2 hodiny.
- 3
Medzitým lasagne predvarte v osolenej vode. Aby nedošlo k ich zlepeniu, môžete ich po uvarení ponoriť do studenej vody a zaliať kvapkou olivového oleja.
- 4
Zapekaciu nádobu vyložte papierom na pečenie a potom striedajte vrstvu cestovín, vrstvu bolonskej omáčky a na drobné kúsky pokrájanú mozzarellu. Zakončite vrstvou mozzarelly, posypte nastrúhaným parmezánom a na to poukladajte kúsočky masla. Pečte 40 minút pri 200 °C.
Tiež lasagne:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu