Zapekané lasagne

galbani - fotkaGalbani, 11. apríla 2019 15:00. Tento recept je komerčný recept.
Ďalšie recepty »
Zapekané lasagneFoto: galbani

Chutný obed pre 4 osoby.

4
porcie
140 min
príprava
40 min
na 200 °C

Suroviny

3 bal. (3 x 125 g)
250 g vaječné
500 g
100 g
30 g
Bolonská omáčka:
1 ks
1 ks
1 ks
250 ml
1 pohár
500 g (250 g hovädzie a 250 g bravčové)
250 ml (alebo 30 g paradajkového pretlaku)
TIP: Internetová televízia o varení - TV Varecha

Postup prípravy

  1. 1

    Najskôr pripravte bolonskú omáčku. Očistenú a nakrájanú cibuľu, mrkvu a zeler orestujte na panvici v zmesi oleja a masla. Pridajte mleté mäso a niekoľko minút pri vysokej teplote sprudka opekajte. Prilejte červené víno a pri stále vysokej teplote ho nechajte odpariť.

  2. 2

    Pridajte paradajkovú omáčku (alebo paradajkový pretlak rozpustený v troške vývaru), vývar, korenie, soľ a za občasného miešania a dolievania zvyšku vývaru varte v čiastočne zakrytej panvici aspoň 2 hodiny.

  3. 3

    Medzitým lasagne predvarte v osolenej vode. Aby nedošlo k ich zlepeniu, môžete ich po uvarení ponoriť do studenej vody a zaliať kvapkou olivového oleja.

    Zapekané lasagne - obrázok 3
  4. 4

    Zapekaciu nádobu vyložte papierom na pečenie a potom striedajte vrstvu cestovín, vrstvu bolonskej omáčky a na drobné kúsky pokrájanú mozzarellu. Zakončite vrstvou mozzarelly, posypte nastrúhaným parmezánom a na to poukladajte kúsočky masla. Pečte 40 minút pri 200 °C.

Recept je zaradený do tagov:




TOPlist