Pastiersky koláč so šošovicou
Foto: skatulka
Originál recept možno poznáte pod názvom Shepherds Pie. Pochádza z britskej kuchyne a pripravuje sa z hovädzieho alebo jahňacieho mäsa. Ja mám však radšej Zobraziť celý popisOriginál recept možno poznáte pod názvom Shepherds Pie. Pochádza z britskej kuchyne a pripravuje sa z hovädzieho alebo jahňacieho mäsa. Ja mám však radšej jeho vegetariánsku verziu.
porcie
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Na oleji si speníme pokrájanú cibuľku, pridáme nastrúhanú alebo na drobné kocky pokrájanú mrkvu a orestujeme.
- 2
Pridáme uvarenú šošovicu a lúpané paradajky z konzervy. Dochutíme korením a bylinkami. Chvíľu spolu prevaríme.
- 3
Pripravenú zmes preložíme do zapekacej misky. Na vrch uložíme pripravenú zemiakovú kašu.
- 4
Pečieme na 180 °C asi 20 minút.
Tiež šošovica:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Teším sa, že chutilo. Práveže strukoviny sú super náhrada za mäso, aj skvelo zasýtia.