Pastiersky koláč so šošovicou

skatulka - fotkaSkatulka, 2. mája 2019 10:16
Ďalšie recepty »
Pastiersky koláč so šošovicouFoto: skatulka

Originál recept možno poznáte pod názvom Shepherds Pie. Pochádza z britskej kuchyne a pripravuje sa z hovädzieho alebo jahňacieho mäsa. Ja mám však radšej jeho vegetariánsku verziu.

2-3
porcie
40 min
príprava
20 min
na 180 °C

Suroviny

250 g
2 ks
1 ks
1/2 plechovky
Zemiaková kaša:
5 ks
2 PL
Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Na oleji si speníme pokrájanú cibuľku, pridáme nastrúhanú alebo na drobné kocky pokrájanú mrkvu a orestujeme.

  2. 2

    Pridáme uvarenú šošovicu a lúpané paradajky z konzervy. Dochutíme korením a bylinkami. Chvíľu spolu prevaríme.

  3. 3

    Pripravenú zmes preložíme do zapekacej misky. Na vrch uložíme pripravenú zemiakovú kašu.

    Pastiersky koláč so šošovicou - obrázok 3
  4. 4

    Pečieme na 180 °C asi 20 minút.

    Pastiersky koláč so šošovicou - obrázok 4
Recept je zaradený do tagov:


Inšpirácie z nových receptov
TOPlist