Hotdogy s grilovanými klobáskami a paradajkovou salsou

Kulinární studio MAFRA
mesačník Varecha, 29. júla 2025
Hotdogy s grilovanými klobáskami a paradajkovou salsou
Foto: Kulinární studio MAFRA

Podávať grilované klobásky môžete na záhradnej párty aj takto.

6
porcií
15 minút
príprava
5-7 minút
tepelná úprava

Suroviny

Na hotdogy:
6 ks
6 ks (na hotdog alebo obyčajný)
50 g strúhaný
Na salsu:
3 ks (veľká)
1 ks
2 PL
1 hrsť
1 PL



Postup

  1. 1

    Najskôr si pripravíme salsu. Paradajky rozpolíme, vyrežeme z nich stredy so semienkami a zvyšok nakrájame na veľmi drobné kocky. V mise ich zmiešame s nasekanou jarnou cibuľkou, pažítkou a bazalkou. Dochutíme olejom, soľou a korením.

  2. 2

    Bravčové klobásky grilujeme zo všetkých strán podľa hrúbky asi 5 minút. Hrubšie klobásky po ugrilovaní rozrežeme pozdĺžne, tenké môžeme nechať vcelku.

  3. 3

    Pečivo na hotdog pozdĺžne narežeme a vložíme do nich ugrilované klobásky. Pridáme salsu a posypeme strúhaným syrom. Môžeme dochutiť kečupom.

Diskusia k receptu