Hotdogy s grilovanými klobáskami a paradajkovou salsou
Kulinární studio MAFRA
mesačník Varecha, 29. júla 2025
mesačník Varecha, 29. júla 2025

Foto: Kulinární studio MAFRA
Podávať grilované klobásky môžete na záhradnej párty aj takto.
6
porcií
porcií
15 minút
príprava
príprava
5-7 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
| Na hotdogy: | |
| 6 ks |
|
| 6 ks (na hotdog alebo obyčajný) |
|
| 50 g strúhaný |
|
|
|
|
| Na salsu: | |
| 3 ks (veľká) |
|
| 1 ks |
|
| 2 PL |
|
| 1 hrsť |
|
| 1 PL |
|
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Najskôr si pripravíme salsu. Paradajky rozpolíme, vyrežeme z nich stredy so semienkami a zvyšok nakrájame na veľmi drobné kocky. V mise ich zmiešame s nasekanou jarnou cibuľkou, pažítkou a bazalkou. Dochutíme olejom, soľou a korením.
- 2
Bravčové klobásky grilujeme zo všetkých strán podľa hrúbky asi 5 minút. Hrubšie klobásky po ugrilovaní rozrežeme pozdĺžne, tenké môžeme nechať vcelku.
- 3
Pečivo na hotdog pozdĺžne narežeme a vložíme do nich ugrilované klobásky. Pridáme salsu a posypeme strúhaným syrom. Môžeme dochutiť kečupom.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu