Zelerová polievka s pohánkou

violeta - fotkaVioleta, 11. apríla 2019 12:28
Ďalšie recepty »
Zelerová polievka s pohánkouFoto: violeta
6
porcií

Suroviny

1/2 ks
1 ks
1 ks
1 strúčik
3 PL svetlá
500 ml
1-1,5 dcl
3 PL
Pečený zeler:
1/2 ks
Okrem toho:
TIP: Séria kuchárskych kníh z Varecha.sk za zvýhodnenú cenu

Postup prípravy

  1. 1

    Na masle opečieme nakrájanú zeleninu. Zalejeme vývarom, pridáme prepláchnutú pohánku, soľ, korenie. Podľa potreby pridáme vodu alebo vývar a varíme. Keď je už zelenina mäkká, prilejeme mlieko a chvíľu povaríme, poprípade dochutíme. Ponorným mixérom pripravíme krémovú polievku. Zjemníme kúskom masla. Suroviny sú na 1,5 l polievky.

    Zelerová polievka s pohánkou - obrázok 1
  2. 2

    Druhú polovicu zeleru očistíme a pokrájame na malé prúžky. Zmiešame s olejom, soľou a mletou rascou. Na papieri na pečenie upečieme. Ja som piekla v teplovzdušnej rúre vyhriatej na 200 °C približne 15 minút.

  3. 3

    Upiekla som aj na kocky nakrájané rohlíky. Na 200 °C približne 5 minút.

Recept je zaradený do tagov:




TOPlist