Krémová zelerová polievka
Krémová zelerová polievka

Zelerová polievka s pohánkou

violeta - fotkavioleta, 11. apríla 2019
Zelerová polievka s pohánkou
Foto: violeta
6
porcií

Suroviny

1/2 ks
1 ks
1 ks
1 strúčik
3 PL svetlá
500 ml
1-1,5 dcl
3 PL
Pečený zeler:
1/2 ks
Okrem toho:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Na masle opečieme nakrájanú zeleninu. Zalejeme vývarom, pridáme prepláchnutú pohánku, soľ, korenie. Podľa potreby pridáme vodu alebo vývar a varíme. Keď je už zelenina mäkká, prilejeme mlieko a chvíľu povaríme, poprípade dochutíme. Ponorným mixérom pripravíme krémovú polievku. Zjemníme kúskom masla. Suroviny sú na 1,5 l polievky.

    Zelerová polievka s pohánkou - obrázok 1
  2. 2

    Druhú polovicu zeleru očistíme a pokrájame na malé prúžky. Zmiešame s olejom, soľou a mletou rascou. Na papieri na pečenie upečieme. Ja som piekla v teplovzdušnej rúre vyhriatej na 200 °C približne 15 minút.

  3. 3

    Upiekla som aj na kocky nakrájané rohlíky. Na 200 °C približne 5 minút.

Diskusia k receptu

3 komentáre k receptu

Pridaj komentár k receptu: