Zelerová polievka s pohánkou
Foto: violeta
6
porcií
porcií
Suroviny
1/2 ks |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
1 strúčik |
|
3 PL svetlá |
|
500 ml |
|
|
|
|
|
1-1,5 dcl |
|
3 PL |
|
Pečený zeler: | |
1/2 ks |
|
|
|
|
|
|
|
Okrem toho: | |
|
Postup
-
1
Na masle opečieme nakrájanú zeleninu. Zalejeme vývarom, pridáme prepláchnutú pohánku, soľ, korenie. Podľa potreby pridáme vodu alebo vývar a varíme. Keď je už zelenina mäkká, prilejeme mlieko a chvíľu povaríme, poprípade dochutíme. Ponorným mixérom pripravíme krémovú polievku. Zjemníme kúskom masla. Suroviny sú na 1,5 l polievky.
-
2
Druhú polovicu zeleru očistíme a pokrájame na malé prúžky. Zmiešame s olejom, soľou a mletou rascou. Na papieri na pečenie upečieme. Ja som piekla v teplovzdušnej rúre vyhriatej na 200 °C približne 15 minút.
- 3
Upiekla som aj na kocky nakrájané rohlíky. Na 200 °C približne 5 minút.
Tiež zelerová polievka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 3
Diskusia k receptu