Špikovaný diviačí krk s yorkshirskym pudingom
šéfkuchár Pension & Restaurant Meridiana Bojnice, 14. mája 2019
Foto: Pravda - Robert Hüttner
porcie
príprava
Suroviny
1,2 kg |
|
60 g |
|
|
|
8 ks |
|
100 g |
|
8 ks |
|
|
|
|
|
|
|
Nálev: | |
500 ml |
|
1 ks |
|
20 g |
|
20 g |
|
1 strúčik |
|
2 ks |
|
200 g |
|
2 PL |
|
Yorkshirsky puding: | |
70 g |
|
100 ml |
|
2 ks |
|
|
|
Dusená kapusta: | |
500 g |
|
1 PL |
|
1 ks |
|
100 ml |
|
1 PL |
|
1 ks |
|
20 ml |
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Najprv prípravíme nálev na mäso: Zmiešame vodu, červené víno, cesnak, cibuľu, bobkový list, nové a čierne korenie, mrkvu a 2 polievkové lyžice soli. Nálev necháme zovrieť.
- 2
Diviačí krk prešpikujeme pancettou, dochutíme soľou a korením, prudko osmažíme na panvici a premiestnime na pekáč, do ktorého pridáme nálev. Dusíme zakryté domäkka asi dve hodiny.
- 3
Yorkshirský puding: Múku, vajcia a mlieko vymiešame dohladka. Cestíčko vylejeme do rozohriatych mafinových foriem na pečenie vymastených olejom a pečieme pri teplote 190 °C približne 20 minút. Dôležité je neotvárať rúru počas pečenia.
- 4
Na oleji osmažíme pokrájanú cibuľu. Pridáme a osmažíme najemno nakrájanú červenú kapustu. Pridáme červené víno, brusnicový džem, cukor, nastrúhané jablko a ocot podľa chuti. Dochutíme soľou a korením. Varíme, až kým sa nevyparí prebytočná tekutina a kapusta nie je mäkká.
- 5
Ako zeleninovú prílohu použijeme uvarenú jarnú mrkvičku, špargľu, hrášok a fermentovaný cesnak. Fermentovaný cesnak sa dá kúpiť a svojou sladkastou chuťou sa veľmi hodí k divine. Yorkshirský puding je neoddeliteľnou súčasťou jedál vo Veľkej Británii, kde dominujú pečené mäsá a zelenina, najmä počas tradičných nedeľných obedov.
Tiež mäso:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu