Opekané rezance Pad Thai videorecept

shanshi - fotkaShan´shi, 12. apríla 2019

Recept na známe thajské opekané rezance Pad Thai
Zdroj:  Produkty spomínané vo videu nájdete na stránke Shan´shi

Opekané rezance Pad Thai (videorecept)
Foto: shanshi

Suroviny





Postup

  1. 1

    Cuketu, červenú papriku, stopkový zeler a mrkvu nakrájame na tenké prúžky, cibuľku, cesnak a zázvor na malé kúsky.

  2. 2

    Ďalej si nasekáme na malé rezance šalát bok choy, listy môžeme nechať väčšie.

  3. 3

    Do vriacej osolenej vody pridáme vaječné rezance Mie, viac informácií o týchto rezancoch nájdete na stránke Shan´shi, ktorú nájdete na vrchu tohto receptu. Cestoviny uvaríme na al dente, pretože ich ešte budeme opekať na panvici.

  4. 4

    Na rozpálenú panvicu nalejeme olej a nasypeme na ňu zázvor a cesnak. Pridáme nakrájané kuracie prsia a spoločne opečieme. Osolíme a okoreníme čiernym korením.

  5. 5

    Po chvíli pridáme všetku nakrájanú zeleninu okrem jarnej cibuľky, tú pridáme neskôr. Ak máte radi pikantné, môžete si pridať najemno nakrájané chilli.

  6. 6

    Keď je zelenina hotová, presunieme ju na bok panvice a na panvicu dáme uvarené rezance, ktoré najskôr zvlášť poopekáme. Po chvíli všetko spolu premiešame. Potom pridáme nakrájanú jarnú cibuľku.

  7. 7

    Na záver si uvoľníme kúsok miesta na panvici. Pridáme tam vajce, ktoré sme si predtým rozmiešali s trochou vlažnej vody a spravíme omeletu. Potom premiešame.

  8. 8

    Pražené vajíčkové kúsky premiešame s rezancami so zeleninou. Pokrm jemne dochutíme sójovou a ustricovou omáčkou. Premiešame a pokvapkáme šťavou z limetky.

Diskusia k receptu

2010
Hmm, sorry, ale vyrobili ste dobru slovensku verziu.
Pad Thai sa pomerne zle robi lebo ingrediencie sa tazsie zhanaju, kyslost je dana tamarindom nie limetkou, sladkost palmovym cukrom co ma karamelovu chut, a slanost rybaciou omackou. Takze ziaden stonkovy celer, ale klicky atd... a vajicko sa dava ako omeletovy obal slizov. Cheers









SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia